Programming Fundamentals Retake Exam - 11 September 2016 - Решения
След изпита си говорих с няколко човека и им показах решенията ми на задачите от поправката и ме помолиха да им ги пратя, така че реших направо тук да ги кача. Имайте предвид, че решенията не са постигнати по най-лесния и най-разбираемия начин, нито са най-бързите, и най-ефективните. Когато ги писах просто си играх с различни възможности.
Thea the Photographer - Доста стандартно решение със TimeSpan, нищо специално.
Trophon the Grumpy Cat - Първоначално бях завъртял 2 цикъла, но в последствие реших, че 2те LINQ заявки ми допадат повече. Идеята е, че при Where() заявката се извиква IsValid() и по резултата се филтрират елементите.
Portal - Доста останал код от първата идея по която тръгнах, който не е нужен на това решение. Като цяло единственото интересно е намирането на стартовата позиция.
Files - Може би най-интересното решение от всички. Като цяло задачата е решена с една LINQ заявка. Има няколко начина за оптимизиране на заявката, но това е първото решение, което мина в Judge и за това ви показвам него.
Споделете и вашите решения. Ако имате въпроси свързани с решенията, питайте смело.
Поздрави,
Симеон.