C# - CPU Temperature
Здравейте Има ли някой тук, който е успял да си отпечата на конзолата градусите на процесора. Търсих къде ли не, нищо не сработи.
Ще се радвам ако някой е успял да направи това чудо на чудесата да каже как става номера. Ако може и кода сте златни. Благодаря предварително.
П.С. Извинявам се ако темата ми не е на правилното място във форума.
Здравей RoYaL.
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Management;
namespace Volt
{
class Program
{
static void Main()
{
ManagementObjectSearcher mySearcher = new ManagementObjectSearcher("root\\WMI", "SELECT * from MSAcpi_ThermalZoneTemperature");
foreach (ManagementObject obj in mySearcher.Get())
{
if (obj == null)
Console.WriteLine("didn't find");
else
Console.WriteLine((obj["CurrentTemperature"].ToString()));
}
}
}
}
Това е което аз намерих и резултата е
Пусни я като администратор
Пробвах - прозореца просто се отваря и изчезва със скоростта на светлината
Ами удари някаква пауза в края на скрипта, примерно четене от конзолата
И с това пробвах .. никаква промяна. Мисля, че проблема не е в кода. Когато поискам инфо за видео картата, процесора или батерията например (от сорта на име, номер, работна честота, живот на батерията и т.н) ми дава информация. Явно има нещо, което ми забранява достъпа до сензорите щом единствено за температурата се пъне. До колкото разбрах трябва да се бутне някаква настройка от "Administrative tools" относно въпросните сензори. И там ровичках. Правих настройки, чудесии, пробвах "всички" възможни начини и пак ударих на камък. Със сигурност всички е силно казано де, сигурен съм, че има какво още да се направи, но това е всичко което намерих до момента. Аз ще продължавам да търся решението, а междувременно всички идеи са добре дошли. Благодаря ти все пак, ако имаш други идеи ще се радвам да ги чуя