Loading...
StoyanVitanov avatar StoyanVitanov 11 Точки

Console Game

Здравейте,

http://pastebin.com/A9ndxPSy това е една проста игричка, която почнах от днес, интересно ми е какво може още да се измисли по нея.

Състой се от двама играча - червен и зелен, имената на играчите се задават преди да започне самата игра. След въвеждането им се разчертава игралното поле с жълта линия, която не позволява на играчите да минават в полето на противника. Контролите за червения са W , A , S , D - за движение по полето и Space за стреляне, а за зеления са стрелките за горе, долу, ляво и дясно и Enter за стреляне. При попадение играча получава 1 точка. :)

Това е кода, към нея, чакам предложения laugh wink Весели празници blush

Тагове:
0
Общи приказки
Petar.S.Ivanov avatar Petar.S.Ivanov 0 Точки

Може да искаш лимит на точките в началото, след имената на играчите, като пръвия достигнал до лимита, да е победител. Също забелязах, че при уцелване на "]" елемента от "човечетата", не се отчита за попадение. Може да ги направиш да се състоят от 3 елемента. Примерно: [*]

Весели празници! :)

0
31/12/2016 18:17:22
StoyanVitanov avatar StoyanVitanov 11 Точки

Здрастй, 

да, сега и аз се усетих са този дефект :D това мисля че ще се оправи като му се зададе още едно условие 

if (projectileOneX == playerTwoX || projectileOneX == playerTwoX+ 1 &&  projectileOneY == playerTwoY);

и по същия начин за другия играч .

0
31/12/2016 18:47:58
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.