Софтуерно Инженерство
Loading...
Darbata avatar Darbata 0 Точки

Задача 5 Лице на правоъгълник - дава грешка с Ctrl + F5

Здравейте,

това е моя код на задачата, който с Ctrl + F5 дава грешка, а

като го пуснах в Judge, даде, че е верен. Защо така?

using System;

class Program
{
    static void Main()
    {
        var a = decimal.Parse(Console.ReadLine());
        var b = decimal.Parse(Console.ReadLine());

        Console.WriteLine(a*b);
    }
}

 

katya93 avatar katya93 13 Точки

Я пробвай така: 

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;

namespace ConsoleApplication2
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            var a = decimal.Parse(Console.ReadLine());
            var b = decimal.Parse(Console.ReadLine());
            Console.WriteLine(a * b);
        }
    }
}

Всъщност при мен си тръгва твоя код във Visual Studio. Като ти дава празна конзола въведели някакви числа? Щото иначе няма как да ти изведе резултат без да въведеш числа за a и b съответно в конзолата? 
 

0
bpkostov avatar bpkostov 6 Точки

using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;

Всички тези редове казват на програмата да използва нещо, така както using System; е необходим за писане по конзолата. В тези задачи нямаме нужда от тях. Когато стигнем до по-сложен материал ще се каже: "За да използвате новия материал, трябва да напишете отгоре using System.Text; ... примерно. 

 

namespace ConsoleApplication2

Това също е излишно в нашия случай (както и скобите му). При изтриването му.. кодът остава неформатиран. Можеш да маркираш целия код и да натиснеш [Shift]+[TAB] - ще премести кода наляво с една табулация.

 

static void Main(string[] args)

Това е входната точка на програмата - метод с име Main, който приема параметър (това между скобите). Прието е параметърът да се казва args, но това не е задължително. Той обикновено не се използва и може да се пропусне. Тогава имаме: static void Main().

П.П.: Може би си мислеше, че проблемът идва от липсата на някое от тези неща. Освен това е добре да си ги триеш, тъй като е по-удобно без тях.

0
16/01/2017 15:16:36
Petko_kucarov avatar Petko_kucarov 0 Точки

Здравейте! Преди мен са ти отговорили, но все пак. След като стартираш конзолата трябва да напишеш число (примирно 2) , след това ентър и пак число (примерно 3) , след което пак ентър. На третия ред ще ти се появи резултата (6) . Това е.

0
Darbata avatar Darbata 0 Точки

Здравейте, да, това ме посъветваха и в групата на курса във фейсбук и точно така се реши проблема.

Трябвало е да въведа стойности в конзолата, за да пресметне резултат.

0