Софтуерно Инженерство
Loading...
gunes_94 avatar gunes_94 -2 Точки

Инсталиране на Windows 7 - проблем

Става въпрос за bootable usb на Windows 7 от ISO файл. Пробвах с rufus, unetbootin, windows 7 dvd tool, wintoflash и т.н. Почти с всички програми успях да направя bootable usb за windows 7. И успях да заредя инсталатора. Но стига до един момент, веднага след натискане на Install Windows излиза съобщение, че липсва драйвер за CD/DVD. Иска да посоча този драйвер за да продължа. А самия лаптоп няма оптично устройство, а освен това инсталацията се извършва от флашка. В конкретния случай става за лаптоп ACER ES1-131. Но този проблем съм го срещал и при други нови модели без оптично устройство. Последно искам да отбележа, че доста търсих в интернет и пробвах всеки съвет който намерих. Но нищо не помогна.

Благодаря ви за отделеното време

Тагове:
-2
Общи приказки 16/01/2017 11:34:51
gunes_94:
Вече си инсталирах windows 8
damyan91 avatar damyan91 91 Точки

При по-новите модели лаптопи Windows 7 може да се инсталира чрез промяна в настройките на BIOS-а. Потърси инфо в интернет, защото не мога да се сетя точно кое се променяше - става въпрос само за едно падащо меню и избираш другата опция. Съжалявам, че сега не мога да ти дам точен отговор! 

0
vancho avatar vancho 430 Точки

Сменя се UEFI or Legacy mode и то не е само за 7-цата и се сменя за да буутне инсталацията, а не за драйвъри. Ако няма драйвъри (почти всички нови лаптопи се правят да работят само за Windows 10, политика на Microsoft) ... как ще го инсталира. Аз на седмица правя между 10 и 20 инсталации/ преинсталации и мисля че съм по-наясно с нещата.

0
16/01/2017 14:33:05