Loading...
RadoslavBudinov avatar RadoslavBudinov 2 Точки

Задача за изписване на числата [0...100] с думи от лекция 3 C#

Здравейте,

Както се подразбира от заглавието, тази задача ми създава проблеми. За тези, които не си спомнят условието - Трябва при въвеждане на число от 0 до 100 включително да се изкара резултат числото с букви на английски език. Пример: "25 - twenty five". Мисля, че успях да го направя, но при проверка в Judge системата не ми дава пълен брой точки от 100, а 88. Грешките, които изкарва са при проверки с отрицателно число или число над 100, трябва да изкарва "invalid number", a при мен изходът е - нищо. Ето го и кода: http://pastebin.com/e4FS2gSp 

Ще съм много благодарен за помощ.

Поздрави

Радо

Тагове:
0
Programming Basics
JivkoJelev avatar JivkoJelev 235 Точки

http://pastebin.com/krCM2e3y

Ето ти фикс на кода.Общо взето си решил задачата.За проверката дали числото е 100 , if-a въобще не влизаше там , и нямаше проверка която проверя дали числото е по-голямо от 100 или по-малко.Анализирай грешките и успех!

1
RadoslavBudinov avatar RadoslavBudinov 2 Точки

Ами имах и решение, в което бях добавил проверка за <0 и >100 да изкарва "invalid number" , но т.к. в условието на задачата не е упоменато, че трябва да го изписва и като го тествах не ми се получи реших, че "invalid number" e някакъв вид грешка, която трябва да изкара, но както и да е - явно не е :)

Благодаря за помощта!

Поздрави

Радо

1
18/01/2017 15:25:46
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.