Относно задача 14. Време + 15
Нанасям следния код, след което в Judge системата ми излиза 94/100 и по-точно не ми изписва грешка, а се появява часовник (limit time). При печатането в конзолата всичко ми излиза ок, със следното изключение: ако нанеса като час 11, но като минути 119, като резултат ми дава 12:74, вместо 13:14. Някой, може ли да помогне?
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace Time_15minutes
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
int hour = int.Parse(Console.ReadLine());
int minute = int.Parse(Console.ReadLine());
minute = minute + 15;
if (minute > 59)
{
hour++;
minute -= 60;
}
if (hour > 23)
{
hour = 0;
}
if (minute < 10)
{
Console.WriteLine("{0}:0{1}", hour, minute);
}
else
{
Console.WriteLine("{0}:{1}", hour, minute);
}
}
}
}
Изписа ми 100/100...само не разбрах, с какво повтарянето на това.... иф.... спомогна затова!? Иначе благодаря за идеята!
Просто видях на пръв поглед че ще работи само за този случай когато ти е до 119 минути ако е за повече пак ще ти даде грешка, но явно изглежда че и в джъджа не се проверява за повече минути и кода минава. Просто нямам време в момента да седна да си поиграя с нея :)
Както знаеш програмата се изпълнява отгоре надолу ред по ред и нямаш цикъл така че ще се изпълни само 1 път . В твоя случай имаш 119 минути и само 1 иф за минути т. е. 119 - 60 , програмата се изпълнява и продължава надолу за това ако сложиш втори иф ще стане 119 - 60 - 60 и така нататък. По просто незнам как да го обясня :)