Професионална програма
Loading...
worminer avatar worminer 104 Точки
Best Answer

Здравей,
Най вероятно в посочената директория нямаш посочения файл.. ако го няма. пък и да го има.. пробвай да го изтеглиш от ново от тук https://xdebug.org/download.php като се съобразиш с версията на php която имаш.
За да видиш версията на php която имаш можеш да направиш едно от слените неща ..
1: от конзолата пробвай да напишеш "php -v" ако ти даде че няма такава програма това означава че не ти в вкаран пътя до php.exe в системните променливи .. което и без това трябва да свършиш ако не работи щото ще ти трябва .. туториал тук -> https://www.java.com/en/download/help/path.xml (самоче вместо пътя до java трябва да му посочиш пътя до php)
2: отваряш пак php.ini файла който те накараха да буташ в заданието.. закоментирваш това което те караха да откоментираш и пускаш сървъра .. след което отваряш 127.0.0.1/phpinfo.php и ако ти се отвори там ще пише коят ти е версията .. ако не се отвори значи го нямаш файла.. и трябва да си създадеш ново php да го сложиш в htdocs (ако не си променял пътя) и в него дайл да напишеш .

<?php 
phpinfo();

и да го старираш през 127.0.0.1..

Послепис: ако ти е помогнало за проблема може да го отбележиш като best answer or whateva :)

1
08/02/2017 22:47:11
MorganFreeFarm avatar MorganFreeFarm 51 Точки

Привет... и Благодаря ! И без да го споменаваш, ще го направя best answer, ако ми е от помощ. Проблемът беше във версията, може ли повече разяснение по последната точка, защото не ми го отваря през 127.0.0.1, а само от xampp-a, като кликна на admin.

http://imgur.com/a/g0RxV

http://imgur.com/a/mqvlX

0
worminer avatar worminer 104 Точки

Здравей,
Ами ти като гледам го отваряш през phpstorm (или някое от другите приложения на jetbrains), което ползва собствен сървър.. 
а xampp-а който си стартирал пуска апача сървър.. самия апаче сървър си има папка в която гледа за php файлове.. ако не си променял нищо то тази папка се намира в C:/xampp/htdocs/ и там може да си слагаш php файловете за да може да ги отваряш през 127.0.0.0 (което е същото като localhost)..
иначе може да напишеш 
 

<?php
phpinfo();

в който и да php файл в phpstorm и да го стартираш и пак ще ти излезе тази инфо страница ..

0