Софтуерно Инженерство
Loading...
BobbyCuBG avatar BobbyCuBG 1 Точки

Simple calculation > Celsius to Fahrenheit

Здравейте на всички, започнах с бебешки стъпки да навлизам в програмирането. Заровил съм си главата в много здраво учене и вече мисля че започнах да си имам на представа от най-елементарните основи на C#. Започнах да си създавам безкрайно елементарни неща от основните познания които придобих. Успях да си създам калкулатор за температурите. Намерих формулата за конвертиране в Гугъл и го приложих в приложението. Кода който написах е безкрайно елементарен и РАБОТИ. Въпроса който имам е дали има по-интелигентен вариант да се напише същия код ? Обичам да търся по-сложни решения на дадени ситуации и да изследвам кода и да търся материали в интернет за да разбера точно кое какво означава. Благодаря.

{
  class Program
  {
    static void Main(string[] args)
    {
      Console.Write("Fahrenheit = ");
      var fahrenheit = double.Parse(Console.ReadLine());
      var celsius = (fahrenheit - 32) * 5/9 ;
      Console.Write("Celcius = {0}", celsius);
      Console.WriteLine(celsius);
    }
  }
}

 

Тагове:
0
C# OOP Basics 08/03/2017 20:38:07
BobbyCuBG avatar BobbyCuBG 1 Точки

Имам още един върпос. Може ли някой да ме насочи, какъв материал да търся за следващата ми идея ? Идеята ми е че искам да направя конвертъра двустранен. В смисъл да изчислява както F към C, така и C към F.  Първо искам да се принтира върпос от  порядъка на " От каква в каква температура искате да се конвертира?". Ще напиша още един код за C към F и предполагам ще ми трябва if / else за да мога да стартирам единия или другия код но не съм много сигурен. 

 

 

0
yGaByGa avatar yGaByGa 21 Точки

Здравей,

Аз съм една идея малко по напред , ако искаш може да ти помогна с каквото мога , тъкмо ще се възползвам от случея да си припомна това онова ,че от изпита мина бая време :)

Жалко ,че няма ЛС :) или аз нещо не виждам :)

Поздрави :)

0
16/03/2017 18:05:34