[Programming Fundamentals] Files and Exceptions
Здравейте,
Може ли някой да ми съдейства тъй като имаме проблем със следното:
string file = File.ReadAllText("myfile.txt");
Console.WriteLine(file);
опитвам се да прочета създаден файл в папката Debug , която е текущата директория , за съжаление ми дава грешка FileNotFoundExeption.
Пробвах с Build File и Rebuild File пак не става.
Благодаря!
за съжаление и така не става ето директорията и кода:
C:\Users\Angel\Documents\Visual Studio 2015\Projects\Technology\File
namespace File
{
using System;
using System.IO;
class Program
{
public static void Main()
{
string file = File.ReadAllText("../../myfile.txt");
Console.WriteLine(file);
}
}
}
В такъв случай, виж да не си объркал името или разширението на файла, защото не намирам друго обяснение.
И се убеди, че файла е на правилното място.
не съм объркал името , файла си е myfile.txt, пробвах и с разширение ".data" но пак не става, реално в момента файла се намира в папка File, която съдържа папките bin и obj и още някакви .Със изписването на ../../myfile.txt от Debug се връщам 2 директории нагоре т.е в File и трябва да ми го прочете, но не става....
Няма как всичко да е правилно и да гърми. Дай скрииншот с директорията и името на файла.
Пробвай с пълен път C:\Users\Angel\Documents\Visual Studio 2015\Projects\ ... , а след това и с друг файл, разположен в папка, специално създадена за тази цел, например нещо от сорта на
C:\Users\Angel\Documents\Visual Studio 2015\Projects\tempfiles\ ! Резултата от тези два опита, ще ти покаже от къде идват проблемите.
http://s1356.photobucket.com/user/acho999/media/MyFile_zpsh43wpyc5.jpg.html
ето снимка
ето и с целия път :
http://s1356.photobucket.com/user/acho999/media/FullPath_zpsm1nk0we0.jpg.html?o=0
Не си настроил Windows да не ти скрива файловите разширения, защото виждам, че някои файлове в папката нямат такива.
В такъв случай може да се получи следното:
- Имаш файл с име myfile.txt, а реално името е myfile.txt.txt или нещо подобно.
Отиваш във Folder Options -> View -> Hide extensions for known file types и размаркираш checkbox-a. Така вече ще може да видиш инстинското име на файла.
Благодаря сега се получи и аз тъкмо това четях сега в един сайт.Благодаря Много за отделеното време :) !!!
Ако файла е създаден с Windows Explorer -> New -> Text Document и си му задал име : myfile.txt , то името на файла ще е myfile.txt.txt