Логин в Web API
Здравейте, колеги, проекта, който разработвам, представлява WebAPI с проект на Angular като front-end. Доколкото разбрах от лекциите, за регистрация, login, logout и смяна на паролата няма нужда да имплементираме нищо. Авотматично генерираният код върши тази работа. Ако е така, ме интересува какъв трябва да бъде rout-a за login?
Спомням си, че в една от лекциите беше споменато api/Token за логването. С този route не става логването, защото няма такъв контролер. Трябва ли да дам друг route и ако да, какъв? Нужно ли е да се създават други класове за това? (би трябвало автоматично да става)
И още, в коя лекция се намира темата за аутентикацията при използване на web API?
Благодаря предварително!
Благодаря за отговора! Вече не ми дава същата грешка. За съжаление, сега ми дава една друга:
angular.js:11028 POST http://localhost: .../Token net::ERR_CONNECTION_RESET
Тъй като и двата проекта - клиентския на Angular, и Web API проекта са локални, предполагам, че това е причината за горната грешка. Има ли начин да се оправи? Опитах със създаване на custom attribute който имплементира ICorsPolicyProvider интерфейса, но без резултат...