Задача 6. Number Generator (Java)
Някой може ли да ме светне къде точно ми се чупи задачата? Благодаря предварително.
import java.util.Scanner; public class NumberGenerator { public static void main(String[] args) { Scanner scanner = new Scanner(System.in); int m = Integer.parseInt(scanner.nextLine()); int n = Integer.parseInt(scanner.nextLine()); int l = Integer.parseInt(scanner.nextLine()); int sum = 100*m + 10*n + l; int specNumber = Integer.parseInt(scanner.nextLine()); int controlNumber = Integer.parseInt(scanner.nextLine()); boolean isReached = false; for (int i = sum; i >= 111; i--) { if (i % 3 == 0){ specNumber += 5; } else if(i % 10 == 5){ specNumber -= 2; } else if(i % 2 == 0){ specNumber *= 2; } if (specNumber >= controlNumber){ isReached = true; break; } } if (isReached){ System.out.printf("Yes! Control number was reached! Current special number is %d.", specNumber); } else { System.out.printf("No! %d is the last reached special number.", specNumber); } } }
Е сега вече ми стана ясно, благодаря!
Да. Аз лично я направих с три вложени for-a и ми стана интересно дали няма да стане с един.
Разписах го и с един,но се правят проверки за различно от нула за всяка една позиция на трицифреното число докато върти цикъла и проверки за това стотицата да е по-малка от първото въведено число, десетицата да е по-малка от второто въведено число и единиците да са по-малки от третото въведено число. така се изклюват излишните числа.
Лично според мен условието е непълно. Трябва да се досещаш някои неща.