Софтуерно Инженерство
Loading...
DeyanPeychev avatar DeyanPeychev 20 Точки

Проблем с Judge системата

Здравейте,
Подготвям се за предстоящия JavaScript Fundamentals курс, като решавам задачите от Judge-а. Открих на скоро един проблем, който на пръв поглед пренебрегнах, но сега се появи отново и създава проблеми, на които не мога да намеря отговор. Ето какво се получава:

Решавам си дадена задача, след което я тествам и получавам верни резултати в WebStorm терминала. Поствам задачата в Judge и получавам 0/100. Отварям детайлите и виждам, че при един от output-ите ми в Judge се изписва Infinity. Пускам решението пак в WebStorm - върви както трябва. След което го пускам в конзолата на Chrome и виждам, че и там си върви както си му е реда. 

Та искам да попитам аз ли правя нещо грешно (не спазвам някои стандарти на Judge или нещо подобно) или просто това си е проблем с Judge системата, защото този проблем ми се появява вече за 2-ри път и предполагам, че ще го срещна и за напред.

 

Това е сорс кода на задачата, на която установих този проблем:  https://pastebin.com/vuyYwUJf


Линк към задачата в Judge (Contests / JS-Fundamentals-Exercises / Lab: Functions and Arrow Functions): https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/306#5

 

Снимки на проблема: http://imgur.com/a/gC64p

2
JavaScript Fundamentals 10/05/2017 23:10:56
DeyanPeychev:
Въпросът е получил отговор.
JivkoJelev avatar JivkoJelev 238 Точки
Best Answer

Писах ти и в групата в фейсбука , но явно не си видял. :D  Джъджа приема масив от стрингове , като накрая според зависи от задачата добавя един или два празни стринга , които трябва да се премахнат за да ти даде коректни резултати.За да разбереш какъв вход ти подава джъджа , субмитни една празна функция в която конзол логваш входа ето така:

function solve(arr){

console.log(arr);

}

И така ще видиш в дясно какъв вход се очаква от тебе да обработваш.Задачата ти е вярна , проблема е идва когато празния стринг се дели с нещо си и ти връща Infinity.

Ето ти фикс на кода. https://pastebin.com/S2Phs8rQ който дава 100 от 100.

1
11/05/2017 19:15:26
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

То е така. И аз като добавя filter(x=>x!='') на входния масив, всичко е OK, но откъде се появиха тези празни елементи в масива на тази и други задачи, след като само преди месец ги нямаше? Освен това, на първия тест в Judge ясно се вижда, че масивът е ['1','2','3'], а не ['1','2','','3'].

1
11/05/2017 20:41:16
DeyanPeychev avatar DeyanPeychev 20 Точки

Видях коментара ти във Facebook и се питам и аз от къде идват тези празни стрингове, защото и в Judge не ми ги показва при входните данни.. :/ 

0
DeyanPeychev avatar DeyanPeychev 20 Точки

Сега като прегледах пак входовете забелязах нещо много странно. 

Това е input-а в Judge: http://imgur.com/a/N3iRz

А това е масива от входните данни, които отпечава в конзолата: http://imgur.com/a/O3SdW

Странното е, че на 1-вата снимка се виждат само 3 реда input, а в output-a очевидно са 4 елементите, които са вкарани като вход, което според мен е некоректно и може да представлява проблем на хората, които не са се сблъсквали с този проблем преди. Надявам се това нещо да бъде оправено за предстоящия курс или поне да бъдем предупредени за подобни проблеми.

Благодаря на колегите, които се отзоваха на въпроса ми тук и във Facebook групата и ми помогнаха да си реша проблема. Поздрави!

2
Konstantin_Kosev avatar Konstantin_Kosev 11 Точки

Същия проблем се появява при повечето от задачите с масиви. Например
https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/311#0
https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/311#2
https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/311#3

В браузъра си работят, а judge ми дава грешка

0
JivkoJelev avatar JivkoJelev 238 Точки

Дай код да видим.

0