Професионална програма
Loading...
georgi.stef.georgiev avatar georgi.stef.georgiev 921 Точки

Последен Judge Assignment (JA3) за курса - Въпроси, Коментари, Срокове

Здравейте колеги,

EDIT: като отворите линка, първо кликнете Compete - това ще ви регистрира в състезанието и ще имате достъп до задачите.

Линк към състезанието: https://judge.softuni.bg/Contests/547/Judge-Assignment-3-JA3-Algorithms-STL-Data-Structures. Условията са качени в системата.

Последният Judge Assignment за курса, който ще се фокусира предимно върху материала от последната лекция (структури данни и базови алгоритми), ще започне днес (вторник), 2 май 2017, в 10:00 сутринта и ще продължи до 14 май 2017, 23:59 (тоест имате почти 2 седмици за него).

За този Judge Assignment няма нужда да боравите със съществуващи файлове, които да комбинирате в решенията си, но за сметка на това задачите тук имат по-големи обеми входни данни и съответно по-тривиалните алгоритми за тях няма да изкарват пълен брой точки. За да хванете максимални точки на всяка задача ще се наложи да помислите как най-ефикасно (с най-малко операции) да я решите.

Фокусирайте се над това да ползвате такива структури от данни и алгоритми, които са подходящи за съответните цели на задачите (ако се налага - разгледайте наново слайдовете от лекция 8, разровете се из нета за решения на подобни задачи, или питайте тук за насоки).

Първа задача е сравнително тривиална, там няма много какво да мислите като алгоритъм.

Втора задача най-добре оставете за накрая, освен ако сте решавали подобна задача и се досещате какъв трик трябва да приложите. Това е от типа задачи, където ако се досетите какво да правите е почти елементарна, но ако не се досетите е доста сложна за реализация.

Трета задача ще ви изисква да използвате подходяща структура данни предвид размерите на входните данни.

Четвърта задача изисква ползване на комбинация от няколко структури данни за да работи ефикасно.

Втора, трета и четвърта задача могат да бъдат решени и с по-"наивни" алгоритми, но те няма да получат максималния брой точки, или заради time limit, или заради memory limit.

Ако имате неясноти по условията (или намерите грешки), пишете тук с въпроси.

Поздрави,

Жоро

2
C++ Programming 02/05/2017 16:54:38
gydigydi avatar gydigydi 12 Точки

Решените задачи ще ги има ли ?

0