Професионална програма
Loading...
AndreaAtanasova avatar AndreaAtanasova 50 Точки

Регистрациите за Climate Launchpad са отворени до 18 май

ClimateLaunchpad е конкурс, насочен към борба с климатичните промени чрез иновации. Конкурсът привлича таланти в сферата на чистите технологии и им помага имплементират решенията си за справяне с климатичните изменения, както и да превърнат своите идеи в бизнес с глобален потенциал. На национално ниво конкурсът се организира от Фондация “Cleantech Bulgaria”. В ClimateLaunchpad през 2017 г. се включват над 35 страни от цял свят.

Във всички страни-участнички отборите стартират с двудневен Boot Camp и шест треньорски сесии в предварителна подготовка за националните финали. Топ-3 от всяка страна ще застанат един срещу друг пред международно признато жури на Големия Финал в Кипър, през октомври 2017.

Конкурсът е вече отворен за кандидатстване, като до 14 май можете да подавате своите кандидатури тук. Дори и идеята ви да е все още на гърба на салфетка ще можете да участвате. Критериите за оценяване на участващите проекти са: въздействие върхуизменението на климата, бизнес потенциал и умения в рамките на екипа.

Кой може да участва в ClimateLaunchpad:
✓ Всеки с идея в сферата на чистите технологии
Критерии за допустимост:
✓ Участниците нямат свой собствен бизнес или имат такъв, на не повече от 1
година
✓ Бизнес идеята не е привлякла средства надвишаващи € 200,000
✓ Все още не са продадени продукти, решения или прототипи при търговски
условия.

Каква е наградата? Най-добрите идеи в света ще спечелят достъп до известната програма Climate-KIC Accelerator - единствената акселераторска програма на ЕС фокусирана върху комерсиализация на чистите технологии. Победителят в Големия финал в Кипър получава и парична награда от 10 000 €, второ място получава 5.000 €, а трето - 2.500 €. Има и пет тематични награди, които участниците могат да грабнат в категориите Преход към интелигентно градоустройство (Urban Transition), Устойчиво използване на земята (Sustainable Land Use), Устойчиви производствени услуги (Sustainable Production Systems) и Decision metrics.

Конкурсът е подкрепен от над 100 партньори от цяла Европа. Те включват компании като Accenture, Benard Schulte Shipmanagement, Deloitte, Ernst & Young, Hellenic Bank, Microsoft, PWC, Sparebank, Volvo и World Wide Fund.

Повече информация за Cimate Launchpad, как да се включите в състезанието и актуална информация можете да намерите на: www.climatelaunchpad.org (hashtag #CLP)

За организаторите: Фондация Cleantech Bulgaria е неправителствена организация, създадена през 2012, която насърчава устойчивото развитие чрез чисти технологии зелени иновации в България. Организацията управлява търговски и стратегически проекти с различни компании, клъстери и асоциации, които работят в областта зеления бизнес, околната среда, образованието и социалните иновации за развиването на устойчиво развитие и иновации към еко-отговорна култура, бизнес и живот.

Climate-KIC е основната инициатива за климатични иновации на ЕС. Тя е най-голямото публично-частно партньорство работещо за смекчаване и адаптиране на ефектите от изменението на климата. Climate-KIC се състои от международна мрежа от компании,
академичнституции и партньори от обществения сектор. Част е от Общностите н знанието иновациите (ОЗИ), създадени през 2010 г. от Европейския институт за иновации и технологии (EIT), тяло на ЕС, чиято задача е да създаде устойчив растеж в Европа, справяйки се с глобалните предизвикателства на нашето време.

0
Events 16/05/2017 11:53:37
AndreaAtanasova avatar AndreaAtanasova 50 Точки

Cleantech Bulgaria и Climate-KIC удължават срока за участие в конкурса ClimateLaunchpad!
Крайният срок е 18 май 2017 г.

Сега желаещите да участват в инициативата, подкрепяща технологични и зелени бизнес решения с благоприятен ефект върху климата и климатичните промени, ще имат една седмица повече от първоначално обявения срок за участие. Конкурсът е създад, с цел да подпомогне амбициозните предприемачи съсзелени идеи в начален етап на развитие по пътя им към постигане на глобален успех.

0