Професионална програма
Loading...
rosen.ivanov avatar rosen.ivanov 130 Точки

Има ли колеги, които учат или са учили във "Висше Училище по Телекомуникации и Пощи"?

Здравейте,

ако има колеги, които учат или са учили във "Висше Училище по Телекомуникации и Пощи", бих се радвал, ако споделят какво е нивото на обучението по английски език, защото доколкото знам в университетите не се учат пълноценно чужди езици...

Благодаря предварително.

Поздрави!

1
Общи приказки 22/05/2017 17:27:12
RadinaToteva avatar RadinaToteva 90 Точки
Best Answer

Здравей,

 

 

Към настоящия момент съм записана в първи курс на специалност "Софтуерно инженерство" във ВУТП. Нивото на английски език е като в повечето университети - не е перфектно, но е ползотворно. В началото се пуска тест, който определя стартовото ниво на обучение B1 или B2. Аз започнах от B2 и с леки забележки и съм доволна от преподаването. Обучението обхваща изцяло британската лексика, като не се допуска компромис за намесата на американската. Ползотворно е както за напредналите в езика, така и за начинаещите. Във всеки урок може да научиш нещо ново, било то дума или някое забравено правило. Освен това упражняваш вече наученото и си припомняш доста неща. Методическата система на обучение включва единствено учебник и учебна тетрадка, които се изучават и в някои гимназии - Gateway B2. Правят се периодични контролни след приключването на всеки урок с цел освобождаване от изпит. Крайната оценка е средна аритметична от контролните или изпитна.

 

Ако си решил да записваш цяла специалност, заради английския език те съветвам да не го правиш, той е основополагащ за бъдещето ориентиране в света на софтуерното инженерство. Може да придобиеш същите знания и с един интензивен курс. Във ВУТП изискванията не са никак малко, натоварено е и трудно се съчетава със СофтУни.

 

 

2
23/05/2017 13:59:48
rosen.ivanov avatar rosen.ivanov 130 Точки

Много ти благодаря за изчерпателният отговор! Чудих се дали ще мога да ги съчетавам нещата, но явно ще мина на варианта отделен курс по английски език и евентуално по-нататък висше.

1
sisisi1 avatar sisisi1 0 Точки

A като цяло всички предмети ли се изучават на Английски език ?

0