C#Advanced Exam 19.06.2016 - Problem1. Cubic Artillery
Здравейте,
Три часа си троших главата на първа задача и до никъде не я докарах. Някой може ли да покаже работещо решение, макар и да не е за максимален брой точки?
Благодаря предварително !
Здравейте,
Три часа си троших главата на първа задача и до никъде не я докарах. Някой може ли да покаже работещо решение, макар и да не е за максимален брой точки?
Благодаря предварително !
Някой може ли да ми обясни защо при втория zero case не принтира бункер 'а', въпреки че е празен? Много благодаря!
Input |
Output |
50 b 10 15 20 30 c 100 a 65 Bunker Revision |
b -> 20, 30 c -> Empty |
За момента съм до никъде със задачата защото условието е меко казано объркващо и липсват достатъчно обяснени примери.
По твоя въпрос предполагам, че не се принтира защото е единствения останал бункер
"If there are no other bunkers besides the current one,".. "If a bunker overflows you must remove it".. "If there are no other bunkers, you must NOT remove the one that overflowed."
Да, но бункер 'а' е празен, както и 'с', тъй като макс. капацитет е 50...
Условието е супер неясно. Ползвах това решение (https://pastebin.com/wyJhVZNd) на колегата и дебъгвах стъпка по стъпка, за да видя с кой момент принтира на конзoлата "Empty"
Мъча се и аз, гледам, дебъгвам и пак не разбирам защо 'а' не се принтира...ужасна задача
Не мога да повярвам, че задача с такова условие е давана на изпит....
И то като първа 😀
Като първа, за да ти "изяде" от времето за останалите. Другото, което не ми харесва е, че примерите са недостатъчно и показват само най-простия възможен случай в задачата, а в самото условие вариантите постоянно се разклоняват, if.. else.. while.. if..{мазало; break;}
Май не само на мене след 5 пъти прочитане на задачата, отново не мога да разбера каква точно е логиката. :)
"а" не се принтира защото е последния останал бункер, макар и празен. Гадничко условие - трябва вх. данни да се обработват ред по ред и да се следи на конкретен ред, дали има само едн бункер.