Loading...
IliqnStankov avatar IliqnStankov 1 Точки

Здравейте колеги ,  това ми е кода https://pastebin.com/04S0nfJ7 с него ми дава 80/100 , разбрах къде ми е грешката , но не мога да я поправя . Ако въведа като сума с която разполагам 35,98 и си ппоръчам CS: OG(15,99)  трябва да ми останат (19,99) , но понеже работя с double  ми остават 19,9899999995 , което е по малко от 19,99 и не мога да поръчам например Zplinter Zell(19,99), пробвах да работя с decimal за balance (както е показано по -горе) , но тогава не иска да  извършва пресмятания с  double и decimal . Въпроса ми е как това 19,9899999995 да го превърна в 19,99 и if-a да работи със закръглената стойност ( пробвах с Round и други формати но не успях).

0
LyuboslavKrustev avatar LyuboslavKrustev 2 Точки

Пробвай с Math.Round(ПРОМЕНЛИВАТА, 4);

0

на много места пробвах да го направя с round , но крайният резултат не е желаният

0
02/06/2017 19:02:08
spzvtbg avatar spzvtbg 581 Точки

с f2  пробва ли - също закръгля

0
02/06/2017 20:39:51

Стана с decimal ( просто повече трябваше да почета за типа данни) , обаче явно не ми е там грешката, защото продължава да дава 80/100 , ще го мъчим :) 

0
03/06/2017 09:04:23
simeon3000 avatar simeon3000 264 Точки

Пробвах този случай, който си дал и решението е

вместо balance -= price; да закръгляш balance = Math.Round(balance - price, 2);

Добре, че в Judge няма такива тестове smiley

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.