Съвместимост или BIOS
Купих от emag.....
Знам, че половината ще спрат да четат още тук, но имаше причина да го направя.
Asus PRIME X370 PRO + Ryzen 7 1800x + Corsair VENGEANCE LPX (2x16) Dual Channel DDR4 3000 MHz LPX не запали.
Само вентилаторите тръгнаха.
Та мисълта ми е сигурно е BIOSa, но след като стигам само до черен екран няма как да го флашна.
Върнах дъното. Причината е не толкова, че не мога да флашна BIOSa в някоя фирма, а че до момента аsus не поддържат 3000 MHz и даже не са чували какво е LPX профил. Може към момента да има нова версия за това дъно но вече свирено.
С какво дъно поне ще запали подобна конфигурация?
Идеята е да подкарам RAMa поне на 2993. За охлаждането съм подготвен и ще държи на 4GHz даже на 4.1GHz клок.
Изчетох света и съм леко объркан. За момента клоня към MSI PRO CARBON Х370 или GA-AX370-Gaming K5 - Aorus.
Поне виждам хората да ги палят.
Мога да дам до 500-550 лв.
Не е от рамта и не е от дъното. От сглобяващото устройство е.
Устройството не беше прочело, че Ryzena няма integrated GPU support и не пали без видеокарта. Дъната си имат дисплей порт/ HDMI ако ползваш А серия или FX серия. Но важна особеност е, че ти трябва видеокарта.
Проблема с честотите на рамта се решават с новия BIOS, който поддържа AGESA 1.0.0.6 и почти всики производители го вкараха ако не в последните то в бета версиите на BIOSa.
От друга страна не съжалявам, че върнах прайма понеже видях много плач в reddit и разни други места, където хората не препоръчват за Ryzen билд и споделят проблеми със стабиУността на RAMa при високи честоти.
В крайна сметка поръчах AX370 Gaming K5 - Aorus на GIGABYTE, защото има BIOS версия с AGESA 1.0.0.6 и защото в youtube има овърклок видеа показващи стабиУност.
Ако подкарам всичко и тръгне стабиУно ще пусна тема със снимки.