Професионална програма
Loading...
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5300 Точки

JSC конкурс - 10 седмици в Германия - за студенти от СофтУни

Колеги, получих тази покана с молба да я разпространя сред студентите в СофтУни. Моля за всякакви въпроси се обръщайте към организаторите.

 

Здравейте дами и господа,

Бих искала да представя на вниманието ви информация за конкурс, организиран от Центърa за суперкомпютри в Jülich (JSC), Германия, за участие в своята програма за гостуващи студенти през 2014г. с молба да разпространите информацията сред вашите контакти. Крайният срок за кандидатстване е 30 април 2014г.

Програмата, организирана от JSC се подпомага от CECAM - Centre Européen de Calcul Atomique et Moléculaire, Немското изследователско училище за научни симулации (GRS) и IBM. Насочена е към студенти от научни, инженерни специалности, информатика или математика, които са в процес на обучение в магистърска програма.

Студентите ще работят заедно с учени от JSC по теми, които са актуални в изследователските среди. В зависимост от предишния си опит и интереси, те ще вземат участие в различни работни задачи.

Програмата е с продължителност 10 седмици от 4 август до 10 октомври 2014г. Студентите ще могат да използват суперкомпютрите в JSC, които са сред ТОП 10 в света. Сред изискванията към студентите са да имат практически знания и умения, включително познания по програмиране (C, C++ или Fortran), както и да имат готовност да останат за периода на програмата в Jülich (Германия).

Програмата започва с въвеждащ курс, който покрива начините на ползване на техниката в JSC. Курсът се състои от лекционна и практическа част. Всеки студент ще работи с ментор от центъра по проект в неговата област, като в края на програмата трябва да представи резултатите от своята работа.

Допълнителна информация за условията на участие и необходимите документи може да намерите в прикачените файлове или на този адрес: http://bit.ly/QwWtJ4

Формата за онлайн кандидатстване се намира тук: http://bit.ly/1hgDbS6

С пожелание за хубав и успешен ден,

 

Анелия Калфова

Организатор събития

София Тех Парк

ул. Тинтява 86

7
Events
dentia avatar dentia 362 Точки

Период от 10 седмици е значително време. Как би повлияло отсъствието на студентите на обучението(10 седмици от програмата са повече, отколкото ще отделим на Java, ако не се лъжа), както и на задължителните 90% присъствия за стипендианти?

0