Софтуерно Инженерство
Loading...
KonstantinArestov avatar KonstantinArestov 0 Точки

[Задачи за шампиони] Основи на програмирането с C# - Бикове и крави

Здравейте, имам въпрос относно задачата Бикове и крави в главата Задачи за шампиони - част 2 от учебника Основи на програмирането с C#.

Ето линк с кода, който съм написал: цък. Изкарва ми 66/100 в judge и ми дава правилни резултати на примерните входове, но не мога да разбера защо не е 100/100. 

Аз съм подходил малко по-различно от примерното решение и съм направил булеви променливи за това дали имаме бик или крава на дадена позиция в числото.

В зависимост от стойностите на булевите променливи увеличавам броя на кравите и биковете и принтирам числото за което биковете и кравите съвпадат със стойностите посочени в началото (както е в примерното решение). При всяко завъртане на циклите се намалява броя на биковете и кравите, ако в предишната итерация е имало бик или крава, което държи броя на биковете и кравите под контрол.

Логиката за проверка на кравите също е направена по различен начин от примерното решение. Крава има само ако дадена цифра на примерна позиция съвпада с цифра на друга позиция, където няма бик, и също така на примерната позиция трябва да няма бик. 

Предполагам имам грешка някъде в логиката, но без напътствия от judge системата ми е трудно да схвана къде. 

 

KonstantinArestov avatar KonstantinArestov 0 Точки

Мерси за отговора. Има някои неща, които не сме ги учили, но с още малко четене би трябвало да ги схвана. 

0