Къде да работиш докато учиш?
Здравейте, можете ли да ме посъветвате какво мога да работя докато уча хем да мога да си плащам за обучението хем да не ми пречи работата на ученето?
Здравейте, можете ли да ме посъветвате какво мога да работя докато уча хем да мога да си плащам за обучението хем да не ми пречи работата на ученето?
Щом тепърва започваш няма как да съчетаеш с работа. Първите 6 месеца (Programming Basic & TEch Fundametals) са много важни и не ги ли минеш с над 5.00 ще страдаш и просто ще спонсорираш Софтуни с едни пари за едни модули.
Ако не владееш свободно английски - запиши курс докато е време!
По принцип съчетаването с работа извън ИТ сферата е като се застреляш в крака - всяка една работа изисква време и внимание (дори да си дюнерджия никой няма да те държи на работа ако си разсеян). Дори и нископлатената работа си иска своето време (плюс неплатен овъртайм). Обикновено работа за хора без квалификация е доста натоварваща - ако някой мисли че нощна охрана например е супер лека работа, му предстои кофти изненада :) Иначе има работа на 1/2 работен ден - виж например магазини като Икея или Декатлон - за 4 часа на ден се получава около 400лв някъде.
След Тех модула вече може да се започне работа. Имаш 2 варианта - стажант в софтуни (квестор на изпит и ментор по упражнения срещу безплатен модул), или работа. За работа на този етап кариарния център няма да ти помогне, затова твоя най-добър приятел става jobs.bg. Вариантите са ти най-общо 2:
От четирите трака като напреднеш най-лесно може да започнеш работа като джуниър от ПХП трака (по мои наблюдения - може и да бъркам). Има много сайтаджийски фирми, има много фирми, които търсят Wordpress човечета - пазара е огромен. C# е най-готино за писане, най-модерно, но и най-пренаселено с джуниъри. Естествено кариерният център може да ти помогне ако си добър - мисля че изискванията им бяха над 60 кредита и среден успех над 5.00, но реално ти трябва успех над 5.50.
Ми... успех :)