Професионална програма
Loading...
mila.hristova avatar mila.hristova 3 Точки

Относно унивеситетите-партньори

Здравейте! Може ли някой да ми окаже малко помощ във връзка с университетите-партньори? Бях чела миналия месец, че към средата на август ще получим имейли с допълнително информация по този въпрос. Не получих никакъв имейл и реших да пиша до СофтУни кога ще имаме възможност да разберем повече. Получих отговор, в който пишеше, че това ще стане на по-късен етап, понеже все още не беше стартирал Tech Module. Приятелят ми им писа по същия въпрос преди ден-два, но никой не му е отговорил. И двама ни ни притеснява да не стане така, че да закъснеем с доументи и записвания и да не се запишем паралелно в нито един университет. Ще сме благодарни, ако някой, който има повече информация, я сподели.

0
Въпроси за SoftUni
sevgin0954 avatar sevgin0954 556 Точки
Best Answer

Това ми изпратиха на мен преди около месец

 

Здравейте,

 

След като сте записани успешно за модул в Софтуерния университет, е време да заявите в кой университет-партньор желаете да продължите обучението си. Можете да изберете между:

 • МТМ Колеж;
 • Варненски Свободен Университет;
 • Висше училище по телекомуникации и пощи.

Вашия избор можете да направите ТУК до 27 август (тази стъпка е задължителна преди да получите документите). След като заявите Вашето желание, от 28 август ще можете да подадете документите и да заплатите таксата за I-ви семестър в избрания от Вас ВУЗ.  

Подробна информация за нашите партньори, можете да намерите на „ Университети партньори “. Прочетете внимателно цялата информация и при допълнителни въпроси, можете да се свържете с нас. 

Нужно e да подготвите следните документи, в зависимост от Вашия избор: 
 

1. МТМ Колеж - можете да вземете документите от рецепцията или да Ви ги изпратим по куриер. След като ги попълните, трябва да ни ги върнете. Срокът е до 13 септември (сряда). Освен личния картон, който трябва да попълните, трябва да представите и следните документи:

 • Копие от дипломата за завършено средно образование;
 • Копие от акта за раждане;
 • Две цветни снимки (паспортен формат);
 • Такса за кандидатстване – 150 лева (I-ви семестър) + 40 лева (административна такса). Трябва да приложите платежното при останалите документи. Сметката, по която трябва да се нареди сумата, е в личния картон, който ще получите от нас.

2.  Варненски Свободен Университет - можете да вземете документите от рецепцията или да Ви ги изпратим по куриер. След като ги попълните, трябва да ни ги върнете.  Срокът е до 1 септември (петък).  Таксата, която трябва да преведете е: 75 лева (административна такса) + 1200 лева(такса за I-ви семестър). Желателно е при взимането на документите да сте  подготвили:

 • 14 лева – такса за документи;
 • Копие от личната карта;
 • Медицинско свидетелство и удостоверение за психопреглед;
 • 4 снимки – 3.5/4.5 см;
 • Документ за платена такса – сумата се плаща към следната сметка: BG76BUIN70061025036424; BIC: BUINBGSF; банка: Алианц Банк Българиа АД;
 • Документ за платена такса за издаване на студентска карта.

3.  Висше училище по телекомуникации и пощи - подаването на документите може да направите от  тук. Моля, следвайте стъпките, за да завършите кандидатстването за ВУТП. 

За подробна информация относно кандидатстването и плащането на семестриалните такси, можете да се свържете с колегите във ВУТП на имейл admission@vutp.bgrectoroffice@utp.bg. Важно е да подадете документите си до 12 септември (вторник).  Таксите са както следва:

 • Административна такса за кандидатстване - 30 лева (еднократно);
 • Такса за семестър 310 лева.

Важно за кандидатстването Ви във ВУТП: Кандидат-студентите трябва да се явят на изпит поанглийски език на 13 септември 2017 г. Изпитът не се заплаща.

 

Обучението Ви в университет-партньор не е задължително и ако желаете, можете да се обучавате само в Софтуерния университет. 

Благодарим Ви, ако вече сте избрали университет-партньор и се обучавате по съвместната програма.

0
mila.hristova avatar mila.hristova 3 Точки

Не знам защо се е получило така, но благодаря. smiley

0
VladimirPetukhov avatar VladimirPetukhov 28 Точки

Аз също чакам отговор над месец.И какво излиза, че съм закъснял.

0
mila.hristova avatar mila.hristova 3 Точки

Днес пак очаквам отговор от тях, ако не го получа, ще се звъни. Когато ми дадат информация, ще update-на поста.

0
SoftPavel avatar SoftPavel 17 Точки

И на мен не ми бяха пратили никакъв имейл, но отидох на място при администрацията на софтуни и там ми дадоха документите за попълване. За жалост май сте закъсняли, понеже беше до 12ти септември записването, но все пак може да отидете и вие на място и да питате, може да измислят нещо. wink

0
VladimirPetukhov avatar VladimirPetukhov 28 Точки

Току що от Бургаския ми казаха,че няма проблем да се запиша при тях.

0
koksibg avatar koksibg 892 Точки

Малко се учудвам за Бургаския Свободен  - Защото той доколкото разбрах - вече не е Университет-партньор. Но все пак се радвам, че така са ти казали. Възможно е все още да приемат студенти - не знам.

1