Професионална програма
Loading...
IovoslavIovchev avatar IovoslavIovchev 1 Точки

Mac за програмиране??

Здравейте, имам намерение да си купя лаптоп (като бих желал да е тип ултрабук). Спрял съм се на Macbook Air 2015 с i5 и 8GB RAM (втора ръка).

Мисълта ми е, ще мога ли да го използвам/ще ми въши ли работа (ако например му инсталирам Windows чрез Bootcamp и Dual-boot-вам), тъй като Windows единствено използвам за нещата свързани с .NET, а на Java и JavaScript да си работя в MacOS?

Какво бихте ме посъветвали? Също може да дадете предложения за друг добър ултрабук, макар че бих желал Macbook-a.

Тагове:
0
Общи приказки
Tanyo avatar Tanyo 152 Точки

За C# и .NET development в момента  най - добрата среда за разработка е Windows и в частност 10. 

Не мислиш ли да се занимаваш с .NET макбука ще ти върши по - добра работа... срявнявал съм Win и Macbook за разработка на JS app, MacOS-a e определено по добрата среда....

Но за 2000+ можеш да си вземеш лаптоп тип workstation, например HP Elitebook XXXXw или Lenovo ThinkPad.. , да не говорим, че за тия пари втора ръка може да си вземеш нещо наистина мощно.... в истинския смисъл на думата..

Използвал съм лаптопи от средно ниво (1000 - 1200лв), макбук про и работни станции на HP и Lenovo.... най - общо казано:

- Работните станции са брутално производителни, и надеждни (все пак за това са създадени), позволяват 2 слота за рам памет до 32ГБ!!, професионална видео карта ... Конкретният ThinkPad беше 13" с IPS матрица на дисплея, уникално лек и компактен.... 

- Макбука си е макбук, съчетава уникален дизайн и супер операционна система... чиста доза гъзарийка.... но безспорно ОС-а му е многократно по - добър от Win.. (като цяло, тук изключвам разработка на .NET, там макбука не е ок)

- Стандартен лаптоп от средно ниво .... пластмаса, калпави компоненти и части... ако ще е подобен лаптоп, по добре си вземи един за 800 лв... за начало, в последствие като осъзнаеш от какво имаш нужда.... купуваш сериозна машина...

0
27/09/2017 22:10:45
IovoslavIovchev avatar IovoslavIovchev 1 Точки

Благодаря за подробния отговор. Наистина доста полезна информация. Засега мисля да се въздържа и да изчакам черният петък, може би ще взема нещо хубаво на прилична цена.

1