Game Dev: Объркан съм и имам нужда от помощ!
Здравейте, аз съм само на 16 и имам нужда от напътствие и помощ относно моето бъдеще. Искам да се занимавам с игри, които да програмирам или анимирам, но нямам представа какво ми е нужно за да правя това, което искам. Виждам че има няколко различни езици за програмиране, но не знам кой е за мен и кой не. Не знам какво ми е нужно, за да навляза в игралната индустрия като програмист или аниматор. Нямам никакъв опит като какъвто и да било, знам само Английски и малко руски, нямам представа дали ще ми е нужно, както и за математиката, ще ми трябва ли или не?! ОБЪРКАН СЪМ! Наистина не знам какво ми трябва, но знам че отговора се крие във вас, Вие имате моят отговор, който търся! И се надявам да бъдете искрени с мен и да ми помогнете, умолявам Ви! Искам да имам хубаво бъдеще и знам, че вие може да го направите такова!
Благодаря ти за отговора...А защо C++, защо не C#? Каква е разликата, кое е по-лесно, по-търсено и по-платено...наистина съм много объркан :/
Не съм специалист но в общи думи - C# e от по-високо ниво, тоест повече абстракция между това което пишеш и това което прави компютъра. Това го прави по-приятен за работа, но по непригоден за оптимизация. Като пари - най-много работа има в уеб разработката в България, което значи C# и Java най вече. За игри се използва C++ повече защото можеш да оптимизираш повече. Unity ползва C# така че и на него се пишат игри. Unreal ползва C++ версия, и двата енгина са безплатни можеш да ги разгледаш.
Ако искаш да работиш за някоя фирма повечето ползват c++ но има и на c# писани игри пример hearthstone е на c# с unity engine