Професионална програма
Loading...
o_ignatov avatar o_ignatov 54 Точки

[String Processing - Lab > 7. Valid Usernames]Къде са ми точките? Къде са ми условията и какво се случва напоследък?

Въпрос1: Защо на задачата 7. Valid Usernames вече имам не 100/100 а 50/100 точки?

Въпрос2: Когато ми се случи пак как да разбера, че задача която съм решил вече се води за грешна?

Питам защото в този курс ми се случва за втори път и вероятно ще ми се случва често. Опитах да оправя проблема и най-вече да разбера защо изведнъж решението ми не минава но се оказа, че линковете от този лаб са счупени и няма нито презентация нито условия.

Ако има промяна в условието как да разбера за него?

Ако има нови правила по които работи judge как да разбера за тях?

Защо преди когато имахме по 100/100 точки на дадена задача те се зачитаха независимо от последващата промяна на тестове и условия?

От кога това не е така?

Не трябва ли поне да имаме известия, когато губим точки от активно състезания при положение, че 15% от оценката се формира тяхна база и е сравнително важно да имаме пълния обем точки?

Тагове:
3
Java Advanced
o_ignatov:
06. Academy Graduation не минава 100/100 ако не се сметне средна стойност с формулата за 4-ти клас. По-advanced написано не минава: double average = Arrays.stream(students.get(key)).average().getAsDouble();
Няма смисъл от вайкане. Преписваме решението и продължаваме напред!
danslavov avatar danslavov 22 Точки

Специално тази задача ми изглежда доста объркана. В условието пише "If there are no valid usernames, don’t print anything", а на картинката е показано, че се отпечатва "invalid". Като го направя по единия начин, минава тестове 1, 3, 4 и 5, а по другия – всички без 3 и 4. Не мога да ги взема наведнъж всички.   Дано до крайния срок го оправят.

0
MartinBG avatar MartinBG 2824 Точки

invalid се отпечатва, когато има поне едно валидно име в теста. Ако всички имена в теста са невалидни, не се печата нищо. И да, объркващо е условието :)

1
01/10/2017 11:45:56
danslavov avatar danslavov 22 Точки

Мерси, явно скоро трябва да се науча да хвърлям боб :D

0