Професионална програма
Loading...
WhatTheFoxSay avatar WhatTheFoxSay 61 Точки

Начин на обучение.

Гледах доста видеа на Светлин Наков, в които казва, че нещата се учат чрез практика. 

Въпросът ми е ще има ли найстина показване как се прави логин система, автоматично пращане на мейли и т.н. (неща, които ще ни влязат в практика още първият работен ден) или до края на обучението ще се решават задачи от олимпиади за програмиране?

 

1
Въпроси за SoftUni
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1385 Точки

Когато дойдат курсовете за различните технологии (JS Apps, ASP.NET MVC, JS Frameworks...), ще се показват на живо реализации на проекти, които ще включват всички по-важни и банални неща. От там нататък като видите как стават някой от нещата другите ще ви е много лесно да ги реализирате. А в първите курсове се фокусираме повече върху подобни алгоритмични задачи, които развиват мисленето.

2
DimitarYotov avatar DimitarYotov 75 Точки

Относно алгоритмичните задачи ... според мен имаше голяма разлика между трудността на домашните и изпита. Да кажем нормално е да е така ... обаче на мен ми е малко странно. Нали решаваш си в къщи някакви задачки и съответно си решаваш сам всички(сам и Google) задачи от домашното. Домашно по един предмет се прави за един ден (ако решиш) ... обаче на изпита не се получава точно така, задачите стават една идея по-сложни. Мисълта ми е че в домашните трябва да има по 2-3 задачи който да се доближават по трудност с тези който са на изпита, но да не са задължителни. Идеята ми е да има някаква точка на самоуценяване, аз съм онлайн и не съм от софия, и работя(не в IT средите) .... и просто някак времето не стига да споделяш да четеш и .... Ако има по някоя задачка която се доближава до изпитните .... примерно да си кажеш "разбрах го това ..." 

4
gudov avatar gudov 274 Точки

DimitarYotov

 

В домашните имаше някой задачи с *, а дори и с **, които ми бяха доста по трудни от тези на изпита(първа, втора и трета от изпита).

А иначе и според мене ще е по-добре да се практикува, а не само да се решават задачи.

1
DimitarYotov avatar DimitarYotov 75 Точки

Бяха единични ... и или бяха прекалено сложни за нивото .... например Falling Rocks - просто още на втората лекция масово домашното се беше преписало масово ... по добре да имаше 2-3 малко по лесни задачи за който да си струва толкова много време

А и има др нещо, КНИГА -> ЗАДАЧИ ЗА САМОПОДГОТОВКА .... домашното 50-80% се препокриват. То сигурно си е играчка да се пишат други задачи за домашно .... но все пак .... тези от книгата са ясни....измисли 2-3 който да обобщават целия матерял в това което си преподавал. То ясно че без алгоритмичните задачи няма да прокопсаме .... но да има малко баланс

1
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Вярно е, че задачите на изпита ако не по-трудни, то бяха доста по-различни от задачите за домашно. Само че това според мен беше ясно, все пак бяха качени доста клипове, където имаше упражнения точно на задачи като за изпита.

 

Иначе да, ако някой е карал само на домашни, изненадата на изпита е голяма :). Главният проблем според мен е, че между упражненията с реални задачи за изпита и самите изпитни дати имаше твърде твърде малко време. Всъщност да си го кажем направо, за работещи хора времето от една седмица беше крайно недостатъчно, за да изрешат достатъчно задачи и да се подготвят за изпита. А предполагам точно това се е случило с повечето хора, които нямат достатъчно свободно време и карат с темпото на лекциите, тоест научили са какви ще бъдат задачите чак при последните упражнения. Тук идва и другият момент, най-вероятно курсовете през първата година ще бъдат с такава натовареност, че човек ще трябва да може да се справя с такъв обем нова информация за такъв кратък интервал от време.

1
DimitarYotov avatar DimitarYotov 75 Точки

Надявам се тези онлайн - който не работят в IT и времето е ясно че няма да стига ..... няма да ги карат на принципа който оцелее оцелее другите по някое време, на мен примерно от Търговище до изпита и обратно със преспиването ми излезе половин заплата. Но съм сигурен ще се измисли нещо приемливо. Изкарах 283 точки на изпита и се подготвям сам от точно 1г. за този изпит и си мислех че знам...побитовите ги бях отписал и си мислех за нещо над 350точки ... но съм се залъгвал че знам... Сега съм подкарал Java книгата и по някаква причина почнах да схващам побитовите .... Нз има нещо малко недоизмислено в системата .... но пък едва ли съм човека да давам оценки. Надявам се ще се поизгладят нещата

1