1000 days after birth java
Не мога да го реша, пробвах какво ли не и все не става, четох тук там, не знам къде греша.
import java.time.LocalDate; import java.util.Scanner; public class main2 { public static void main(String[] args) { Scanner console = new Scanner(System.in); String date = console.nextLine(); LocalDate a = LocalDate.parse(date); LocalDate b = a.plusDays(999); System.out.println(b); } }
Решение
Целия курс решен на JAVA.
Ако имаш въпроси питай.
Ясно мерси!
Благодаря за решението!Помогна ми да откия собствените си грешки :)
Според мен най-хубавия начин да научиш нещо и да го затвърдиш (особено за задачи) е откривайки собствените си грешки :)
veronikaaa86 Да си призная, че използвах твоя код, НО открих една малка , но съществена грешка и тя е следната. На предпоследния фрагмент от кода, в края си била написала (.plus(999);), а трябва да е (.plus(1000);). Защото при стартирането на програмата в Intellij IDEA въведох например 01-01-2012 и ми изведе 26-09-2014, а реално JUDGE иска точно 27-09-2014, т.е. изведе един ден по-малко.
Явно, докато си била разсъждавала по-задачата, накрая си казала, че рождения ден не се брои, но системата брои и този ден, за да са точно 1000 дните, както е в примера. Благодаря!