IntelliJ Idea error
Здравейте извинявам се че не е по темата но аз има проблем с едино от упражненията също на няколко етапа когато напиша кодът
Public class hellojava{
public static void main(String[]args){
System.out.printIn("Hello Java");
}
}
Въпросът ми тук е понеже за думата (PrintIn) ми я дава че е грешно написана и не мога да довърша програмата като когато премахна (In) ми дава че всичко е на ред може ли малко помощ поне и следващите ми упражнил мисля че не вървят по тази причина
Това със сигурност е проблема, защото го и тествах...една буквичка само :)
Благодаря а ще има ли възможност да ми кажете какъв е проблемът тук
package p01_SquareArea;
import java.util.Scanner;
public class SquareArea{
public static void main(String[]args){
Scanner console = new Scanner(System.in);
System.out.print("a=");
int a=Integer.parseInt(console.nextLine());
int area=a*a;
System.out.println("Square="+ area);
}
}
А можеш ли да ми кажеш от коя лекция е и коя задача, или дай линк към judge :)
Задачата е за пресмятане за лице на квадрат това е линкът които ползвам
https://softuni.bg/downloads/svn/programming-basics/2017-10/Programming%20Basics%20Java/02.%20Прости%20пресмятания/2.%20Simple-Calculations-Exercises.docx
Намерих я.
Тук подсказките те бъркат малко. В условитето е казано да се прочете от конзолата цяло число, а ти преди това принтираш - "a=", и след това се казва, че се иска да се отпечата само получения резултат, т.е. "Square=" ти е излишно. Всеки допълнителен знак judge отчита като грешка. Трябва да е във този вид:
Здравей показва ми тази грешка в момента
1- package name p01_SquareArea doesn't correspond to the file path
2- class squareArea is public should've declared in a file name SquareArea.java
Името на package, в който ти се намира програмата(файла, класа) се различава от този, който си написал на 1ия ред в програмата, т. е
този ред, който трябва да ти е 1ви в програмката, името p01_SquareArea, трябва да е идентично с името на package, който ти е в лявата лента :
Сходен е проблема с името на класа - написал си в програмата с малка буква - squareArea, а името на файла на класа ти е с главна - SquareArea, а те също трябва да са еднакви :)