Професионална програма
Loading...
zzeni avatar zzeni 0 Точки

[Useful info] Уеб програмиране с Ruby on Rails - Първа лекция на курса

Здравейте,

И още веднъж добре дошли на всички на курса по програмиране с Ruby и Ruby on Rails!

Отварям тази тема, за да разчупя леда и да не ни е празна секцията. Както и за да можете да задавате тук вашите въпроси относно първата ни среща която беше в понеделник.

Тъй като през времето, в което не сме в SoftUni ще можем да комуникираме основно в този форум, ви съветвам да се абонирате за известията от цялата секция Ruby Programming.

Ако имате въпроси по домашното, също можете да пишете тук.

Поздрави!

Жени

Тагове:
0
Ruby Programming 07/11/2017 16:55:25
AsTodorov avatar AsTodorov 2 Точки

Здравейте,

като гледам е доста тихо във форума, та нека дам тон.

Задачите от домашното могат да бъдат решени по-много начини в зависимост от това на какъв език е писано до момента, но на мен ми се ще да съм максимално близко до Руби и въпросами е следният какво мога да направя по-добре, в кода по-долу, че да е максилно близко до кода който би написал програмист пишещ основно на Руби?


 

Поздрави,

Асен

0
21/10/2017 21:04:40
lamarinov avatar lamarinov 11 Точки
Трудно е да се отговори как би го направил опитен рубист, защото всички сме още на първа лекция. Със сигурност, това което може да се направи по елегантно в стил Руби е изключването на дясната граница на целочислен интервал: (2..(num - 1)) става (2...num) Изключването на лява граница не знам как става освен с +1 Имам едно предложение, да се въздържаме от публикуването на цялостен работещ код поне до следващата лекция или докато не изтече времето за предаване, за да се избегнат изкушенията всеки да постигне 100/100 по лесния начин. Всички други форми на взаимопомощ са добре дошли.
0
21/10/2017 23:11:39
zzeni avatar zzeni 0 Точки

Здравей Асене.

В понеделник ще покажа примерни решения на задачите и ще можем да ги дискутираме на живо ако присъстваш на лекцията.

Така ще бъде и с всяко следващо домашно от курса.

Тъй като домашните имат някакакъв (макар и малък) дял в крайната оценка от курса, бих искала да помоля да не се публикуват решенията им преди изтичане на срока за предаване.

Поздрави

0