C# Try and Catch exception
Здравейте, нека в тази тема съберем всичко за try-catch на български и обяснено от хора които го разбират, защото аз лично от това което четох по сайтовете досега не разбрах нищо
Здравейте, нека в тази тема съберем всичко за try-catch на български и обяснено от хора които го разбират, защото аз лично от това което четох по сайтовете досега не разбрах нищо
Със сигурност има подробности, с които не съм наясно, но основната логическа конструкция на try-catch е доста проста. В try блока пишеш код, в който очакваш, че на една или друга стъпка може да се получи ексепшън и ако това стане се изпънява блока от код в catch блока. Ако няма ексепшън просто си се изпълнява всичко в try блока и програмата си продължава. Подобна логическа конструкция е много удобна понеже ти позволява да улавяш грешки (предвидени) и да ги обработваш без да крашва програмата ти. Аз например изпозвах try-catch в предпоследната задача от речниците Сръбско Unleashed, за да пропусна част от редовете с грешен формат (тези, които нямат празно място между цената на билета и локацията) - https://pastebin.com/dUig1pmY Ако имаш някакви конкретни въпроси питай :)