[Homework] Уеб програмиране с Ruby on Rails - Домашно 2
Здравейте,
Засега все още не са добавени тестовете за Домашно 2 в Judge-a. До края на деня днес (или най-късно утре) ще ги има и ще дам линк към тях в тази тема.
Поздрави!
Здравейте,
Засега все още не са добавени тестовете за Домашно 2 в Judge-a. До края на деня днес (или най-късно утре) ще ги има и ще дам линк към тях в тази тема.
Поздрави!
Здравейте,
задачата, която започнахме с добрите и лошите герои, трябва ли да я качваме някъде или е за лична тренировка?
Здрасти!
Задачата за героите на този етап е само за самостоятелна подготовка и смятам, че е много подходяща за да си поупражните класовете и наследяването в Ruby.
На предстоящата лекция отново ще я разглеждаме и ще се опитаме да я доразвием. Също така ще се радвам да обсъдим различни вариянти за имплементация и подходи за решаването й.
И накрая - приключването на лекцията ни ще можете да качите решенията си в страницата на кура. След което ще имате възможността да прегледате и да оцените решенията на колегите си, а вашият код да бъде оценен от накой друг.
Поздрави и до понеделник!
Здравейте,
Въпроса ми е главно към zzeni,но който може - нека помага.
Има ли някаква възможност към всеки урок , освен домашното , което е към него, тук да качвате допълнителни задачи,според лекцията, за упражнение, дори и да са по-трудни?
Така можем да си помагаме един на друг и да обменяме информация и знания.
Поздрави!
@kaloyankostadinow, от моя страна - ще има още няколко функционални задачи, които ще добавя в Judge, за да се упражнявате. Те ще са по-трудни и ще бъдат по желание (т.е. няма да влизат в крайната оценка).
Работата е там, че скоро ще започнем да разработваме уеб приложения с rails, които няма да имат много връзка с функционалните задачи, които могат да се дават в Judge системата. От следващата лекция нататък, домашните ще бъдат на принципа на разработване на приложение и предаване на цял проект, последвано от code review на чуждо домашно.
За да поддържате добра форма (с почти който и да е език), можете да се регистрирате в code wars и да решавате задачи там. Част от задачите, които ви давам в Judge са взети именно от code wars.
Поздрави!
Жени
Благодаря за отговора,
Мисля ,че на всички ще ни е много полезна дадената информация за code wars!
Поздрави!
@kaloyankostadinow, сега виждам че липсва отговор на въпроса ти (а бях убедена, че съм ти отговорила :)).
Като цяло предложението ти ми харесва, и мисля че ще е супер ако имаме място където да се дискутират random задачки. Като например тук - във форума.
Сега вече има доста задачки които качих към Лекция 3, но в случай че не стигат, ето още една: Binary Tree
Update: уф, сега вядах че съм ти отговорила всъщност.. още не мога да се опаравя напълно с форума :)