Професионална програма
Loading...
igrilkul avatar igrilkul 0 Точки

Задача 11 Odd/Even position от Цикли

Здравейте, имам проблем със запетаите, вече повече от час се мъча да го измъдря, ама не се получава. Ако ги оставя с нулите double-ите Judge ми връща грешка, но ако ги форматирам да принтирва цели числа пак ми връща грешка (1.5, 2.5, 1.75 и т.н.). Въпросът ми е как може да премахнем само ненужните нули. Пробвах с DecimalFormat но нещо не мога да му схвана цаката и някъде го бъркам сигурно.
Ето моят код: https://pastebin.com/eMiCYpyS

Тагове:
0
Programming Basics
igrilkul:
задачата е решена
tdk928 avatar tdk928 108 Точки

Здравей, задачата е кофти заради форматирането.Предлагам ти моето решение https://pastebin.com/XaFTQkty .Цаката на decimalformat e ,че закръгля толкова знака след запетаята колкото "#" имаш.В твоето решение ще закръгля само 1 знак и това не ти върши работа за judge.Също така те съветвам да кръщаваш променливите с по-описателни имена защото аз не разбрах какво е u/p.
П.С Понеже в Java double minValue/maxValue i 2-те са положителни числа не като една от по-предните задачи която е с int и там int maxvalue/minvalue са съответно + и - няколко милиарда може да използваш тях например double emax = Integer.MIN_VALUE/MAX_VALUE.

0