Относно домашното за Fundamentals Problem 5 Cartesian Product
Какво мислите относно последния пример, при вход едно единственно число, в случея 42, какъв трябва да е изхода?
Какво мислите относно последния пример, при вход едно единственно число, в случея 42, какъв трябва да е изхода?
Здравей,
Добре си забелязал, че е сбъркано това условие. Коригирах го и го обнових в системата - правилният изход трябва да бъде 1764 (42 по 42).
Мерси, че сигнализира :)
Поздрави,
Жоро
Здравей, Жоро.
В трета задача, Above Average, в третия пример,
7
-1 12 105 -105 1 0 9
не трябва ли и числото "105" също да е включено в отговора? То също отговаря на условието по-голямо или равно на средната стойност "3", заедно с "9" и "12". Или бъркам?
Да, и тук си прав, правилното е 12 105 9, не 12 9. Коригирах го, пиши ако забележиш и друга грешка :)
Е да си кажа тогава. На 6-та задача, като копи пейстна, входящите данни от заданието в компилатора и ми дава странни резултати, а като въведа ръчно същите стойности, или ги копирам от другаде, ми дава коректни резултати. Възможно ли е това да е от компилатора? Използвам Xcode.
Най-вероятно в word документа има някакви unicode символи (примерно някой различен вид space или нещо от типа), които не са видими, но заради различните им character codes не се прочитат правилно от C++ (примерно някой space се прочита като число) - като цяло копирането на примерни данни директно от word файлове (или pdf или каквото и да е) към конзола не е много препоръчително точно заради разни такива скрити/форматиращи символи, които може да присъстват и да объркат обработването на конзолата.
Но не, надали е от компилатора.
Доста време си блъсках главата докато ми хрумна да ги пиша вместо да ги копирам.
Благодаря!