Професионална програма
Loading...
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5298 Точки
Best Answer

Във връзка с обявената на BTC Miami информация за партньорството на СофтУни с Academy School of Blockchain искам да внеса яснота, тъй като чета всякакви мнения по социалните мрежи и форумите.

Става въпрос за голямо, сериозно, дългосрочно стратегическо партньорство за блокчейн обучения по целия свят, за които търся exceptional quality technical trainers.

Обученията започват с 6-седмичен Blockchain Dev Camp в София, който в момента подготвяме в СофтУни на базата на предишния ни опит с блокчейн обученията.

София става регионален хъб за блокчейн обучения за Европа. Първото обучение извън София ще е през април в Сингапур.

Чрез този проект СофтУни разширява образователната си дейност на международните пазари извън България и си проправя път към лидерство в обученията за софтуерни и блокчейн инженери в световен мащаб. Извън България се очертава СофтУни да лицензира своето блокчейн учебно съдържание за ползване от бранда "Academy School of Blockchain", за който в момента тече мащабно ICO (hard cap == 50M USD) - https://www.academytoken.com.

Операциите в България продължават както до момента и новото ни партньорство не засяга тях. Партньорството се отнася само за бъдещите технологични обучения в чужбина и всичко около блокчейн технологиите. Продължаваме без промени с програмата за обучение на софтуерни инженери (http://softuni.bg), с програмата за дигитален маркетинг (http://digital.softuni.bg), с програмата за крейтив артисти (http://creative.softuni.bg), с програмата за програмиране за деца (http://kids.softuni.bg) и с гимназията за дигитални умения.

Наистина на слайда на Джесън Кинг от конференцията BTCMiami пише "acquisition", но за момента сме в преговори и нямаме завършена сделка (вж. търговския регистър, където информацията е публична). Процесът по евентуална такава сделка отнема поне няколко месеца. Разговорите ни и срещите ни в Маями по този голям за България проект продължават. По линия на това партньорство има възможност някой ден студентите на СофтУни в София да излизат с акредитирана американска диплома, но няма да е в близките месеци. Не мога да обещая още нищо по тази тема.

Страхотната новина е, че София става Европейска столица на блокчейн образованието и че от цяла Европа програмисти ще идват да се обучават при нас в сградата на СофтУни! Не в Лондон, не в Амстердам, не в Париж, а в София!

Другата добра новина е, че имаме възможност по този проект трейнърите за целия свят да са българи, така че търся топ 1% на най-добрите exceptional software engineering trainers, които да специализираме в блокчейн технологиите. СофтУни ще инвестира достатъчно добър бюджет, за да вземем наистина най-най-най-добрите.

Третата добра новина е, че вероятно ще пуснем нова специалност в СофтУни "blockchain developer", редом с C# dev, Java dev, PHP dev и JS dev, за произвеждаме масово junior blockchain engineers, които ще работят по иновативни крипто-проекти в София.

Това е поредната голяма крачка към моята мечта: "България - силициевата долина на Европа!"

Светлин Наков

19 януари 2018 г. @ Miami, Florida, USA

8
05/10/2018 15:14:06
KonstantinVasilev avatar KonstantinVasilev 0 Точки

 

Здравейте,

Предвидено ли е стартиращия модул Blockchain Technology and Development - януари 2018 и наученото в него да бъдат част от новата специалност СофтУни "blockchain developer"?

0
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5298 Точки

За новата специалност "Blockchain Developer" е рано да се каже още какво точно ще съдържа и колко модула ще бъде. Вероятно ще я пуснем от септември и със сигурност ще има близки или съвпадащи курсове, за които ще се броят вече изкараните кредити. Очаквам да прилича повече на Dev Camp програмата откъм съдържание.

1
optimeon avatar optimeon 7 Точки

А какво представлява блокчейн обучението

0
BitcoinUni avatar BitcoinUni 0 Точки

Комплексно обучение за wallets, crypto exchanges, blockchain development, Solidyty etc. Всичко, от което се нуждае един Blockchain Dev.

0
iivanov2 avatar iivanov2 10 Точки

Да ама, ако американска корпорация ви придобие, тази мечта е малко вероятно да се осъществи. Те не се интересуват от развитието на IT сектора у нас, управляват като прасета (с извинение), извличат печалби, без да ги интересува нищо друго. Такова ми е впечатлението. Факта, че Tai Lopez присъства във видето, създател на MLM схеми, не говори добре.

0
16/02/2018 02:02:55
seandi avatar seandi 38 Точки

Ще има ли обучение, което ще засяга Tangle технологията?

0
BitcoinUni avatar BitcoinUni 0 Точки

Възможно. Какво точно за Tangle те интересува, или като цяло питаш?

0
seandi avatar seandi 38 Точки

Дали това, което ще се учи за Blockchain, ще се учи и за Tangle, все пак са различни. А се предполага,  че Tangle ще е водеща технология при IoT.

0
BitcoinUni avatar BitcoinUni 0 Точки

Рано е да се каже, нямаме разработен курс за Tangle и IoT за момента.

0
seandi avatar seandi 38 Точки

Благодаря!

0
iivanov2 avatar iivanov2 10 Точки

Можете ли да кажете повече за use case-ите на този токен ACAD, те са основното което определят търсенето му и съответно бъдещето покачване на цената, което пък е единственото от значение за инвеститорите в ICOs.

0
delian1914 avatar delian1914 98 Точки

Огромно ЕВАЛА на Наков и СофтУни!

0