Професионална програма
Loading...
georgi.stef.georgiev avatar georgi.stef.georgiev 921 Точки

Поправителен изпит за C++ Fundamentals - 28 януари 2018 - зала Inspiration

Здравейте колеги,

Както някои от вас вече са видели, обявихме поправителен изпит по C++ Fundamentals, който ще се проведе на 28 януари 2018 година в зала Inspiration. За да се явите на поправка трябва да заплатите такса от 20 лв. - погледнете си мейлите за повече информация.

Обръщам внимание на горното - зала Inspiration - това не е същата зала, в която беше курсът и предишният изпит.

Също така решенията и тестовете от изминалия изпит са публикувани в системата, а изпитът е отворен за упражнение.

Силно ви съветвам да прегледате решенията, да ги разберете, да ги обсъдите във форума, да решите задачите наново. Моментът с решаването наново на тези задачи е доста важен. Задачите не са логически сложни, но ако не сте упражнили достатъчно комбинирането на отделните неща, които сме учили, е нормално да не успеете да ги решите.

Поправителният изпит няма да бъде по-лесен, няма да бъде и по труден (или поне ще положа усилия да е така). Това не означава, че задачите ще са същите.

Изпитът е "повишителен" - ако изкарате по-ниски точки отколкото на миналия, не губите нищо - за оценка на курса ще ползваме по-високия резултат.

Ако имате въпроси към мен за задачите от миналия изпит, или имате въпроси за поправката, задавайте ги тук, за да мога да получавам известия.

Поздрави,

Жоро

4
C++ Fundamentals 19/01/2018 00:27:22
MartinBG avatar MartinBG 2680 Точки

Привет, Жоро!

Първа и втора задача ми се сториха доста лесни и не изискват нито специални структури, нито алгоритми, но ми дойдоха добре за припомняне на езика, че напоследък все на други езици пиша :)

Имам проблем с 3-та задача!

Предполагам, че изпускам нещо в условието, но колкото и да го чета не откривам къде е проблема.

Имах няколко неясоти в заданието и може да не съм го разбрал добре. В описанието на входните данни не пишеше, че първият ред е ключа, по който ще търсим в последствие, но това успях да го разбера от примерния тест. Не пише изрично какво се случва с данни, които нямат поле с този ключ (например в "weight 13 name Dog" от примерния тест няма поле age) и аз избрах да ги игнорирам. Няма изрични указания какво да се прави, ако има повторение на записи (например два "weight 5 name Cat age 25") - аз избрах да ги пазя като отделни ентрита.

Нулевите тестове минават, както и няколко допълнителни теста, които си съчиних според тълкуването ми на заданието.

В Judge минават само 3 от тестовете, което ме навежда на мисълта, че има сериозен проблем с решението ми. blush

Нямам достъп до еталонните решения и тестовете, защото не съм записан за това издание на курса, а и се изчерпах откъм идеи. :(

Това ми е кода.

 

EDIT:

4-та задача ми беше интересна, защото може да се реши дори и само с подходящите контейнери, без да се използва собствен клас, но не съм сигурен, че това ти е била идеята за тази задача. 

 

EDIT 2:

Открих си проблема с 3-та задача - не пазех стойностите на индекса и съответно връщах "[not found]", когато има query по тях. Един ред код в повече (28-ми), а чупеше почти всички тестове в Judge blush

0
23/01/2018 03:44:00
MartinBG avatar MartinBG 2680 Точки

 

EDIT:

4-та задача ми беше интересна, защото може да се реши дори и само с подходящите контейнери, без да се използва собствен клас, но не съм сигурен, че това ти е била идеята за тази задача. 

0