Equal words PHP
Здравейте,
Моля помогнете не мога да открия правилният синтаксис на една елементарна задача.
На C# го знам как е: word1 = Console.ReadLine().ToLower(); обаче на PHP не го намирам как може да стане по подобен начин, моля помогнете.
Ето го кода, който съм написал.
<?php
$word1 = readline();
$word2 = readline();
$word1 = strtolower(word1);
$word2 = strtolower(word2);
if ($word1 == $word2)
{
echo 'yes';
}
else {
echo 'no';
}
Така е,
нали и аз това съм написал, но ми дава 0 точки във judge
Този код, който си дал със сигурност няма да ти даде 0/100, по-скоро нещо от типа 50/100. Ето така трябва да ти изгледа сорса според мен
<?php
$word1 = readline();
$word2 = readline();
$word1 = strtolower($word1);
$word2 = strtolower($word2);
if ($word1 == $word2)
{
echo 'yes';
}
else {
echo 'no';
}
Разликата е съвсем малка, просто най-вероятно забравяш да укажеш, че word1 и word2 са променливи
Блягодаря ти,
видях си грешката и чак от втория път ми даде 100/100
А има ли някакъв по-опростен начин за записване?
Например директно при входа:
$word1 = readline().strtolower($word1);
Здравей,
.strtolower в C# e lambda функция и в PHP няма такива.
Като цяло не виждам как това, че си написъл 2 реда повече е трудно, но може да го направиш и така:
За още по кратко можеш и така:
За още по кратко може и така:
Най важното е да го напишеш така, както най лесно ще се чете от теб или от другите който могат да използват кодът ти.
Както ти сам видя, беше изпуснал "$" и програмата ти не работеше. Въпроса е в кой от всичките случай ще ти е най лесно да намериш грешката си.Аз бих ти препоръчал от началото да пишеш подробно за да може лесно да виждаш какво се случва, а пък като напреднеш ще можеш да ги пишеш с доста по малко текст.
Ами аз го направих точно така, да преобразува в малки букви още при въвеждане на дума:
$word1 = strtolower(readline());
Също става, даже по-добре. Две операции на един ред :)