Софтуерно Инженерство
Loading...
szhzh avatar szhzh 0 Точки

Blend Shape Проблем

Добър ден!

След като Blend Shape- на главите, и изпробвам дали са станали- винаги новите глави са с няколко градуса ноклонени...Погледнах всички глави дали са изправени, дали са подравнени с оригинала, и всеки път новите форми са наклонени...нямам си и на представа вече какво може да е, пробвах доста опции, но няма напредък. Ако някой има идея или се е сблъскал с този проблем- да удари едно рамо, че вместо да си правя анимацията аз се занимавам от няколко часа с настройки за бленд шейпс ;дд

Тагове:
0
3D Animation
KriskoBobev avatar KriskoBobev 8 Точки

Провери дали имаш записани Key Frames, защото лесно се натискат копчета погрешка, особено като се търсиш за решаване на проблем.

Може да върнеш няколко сейфки назад, като не триеш историята на вече направените глави, дори и да са само копирани, и пробваш пак.

И трето при мен се получи много подобен проблем обаче не с Bland Shapes, а с Character Reference (малкото хиксче в дъното на скелета), когато се заиграх с едиторите (Trax и Time Editor). Когато се връщах по кадрите на вече записана анимация целия герой беше извъртян с няколко градуса и всичко се беше прецакало, на дали точно от това е, но видях, че лектора ги използва в последната лекция и съвет от мен ако не знаеш как да ги ползваш и за какво по-добре не ги пипай, защото може да стане много лошо.

Дано да помогна с нещо :) и Успех!

0
22/01/2018 01:24:51