Професионална програма
Loading...
M.Petrova avatar M.Petrova 11 Точки

Проблем с дебъгването при използване на .NET Core

Здравейте! От 2-3дни правя конзолните апликации не на .NET Framework, а на .NET Core, при което трасирането на кода не е ок. В дегъг режим window locals се появява, но променливите не се остойностяват - т.е. прозореца си го зареждам, но той остава празен. Поразрових тук-там, но не се справям сама. Ако някой може да даде напътсвие, моля! Благодаря в аванс! 

0
Programming Fundamentals
M.Petrova avatar M.Petrova 11 Точки

Ужас! Нямам идея как да прикача screenshot във форума, за да онагледя проблема....

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1284 Точки

качваш screenshot-a някъде в нета инстаграм imgur или каквото и да е. И прикачваш после линка тук като връзка или като образ от toolbar-a които имаш при писането на коментар. 

0
M.Petrova avatar M.Petrova 11 Точки

https://imgur.com/a/gMeTB  &&    https://imgur.com/a/gMeTB

Току - що пробвах със някакъв стар проект писан на .NET Framework  и си работи нормално debuggera. Нещо от настройките ще да е, но ми се изплъзва.

Благодаря ти, че си отделяш от времето за моя проблем, който наистина ще се превърне в голяма пречка с напредването на курса.

 

 

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1284 Точки

https://developercommunity.visualstudio.com/content/problem/122004/net-core-20-debug-constant-not-defined-during-comp.html

 

https://developercommunity.visualstudio.com/content/problem/13113/debugger-isnt-syncing-to-source-in-net-core.html

явно е някакъв бъг в самата версия,само това намерих засега. Ако наистиан проблема е Python решението е лесно.Другия solution който предлагат е save all и рестартиране на  solution-a.  Явно е нещо дребно но трудно за fix.

0