Професионална програма
Loading...
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1276 Точки

working with spatial data quiz and lab-настройки на модула за basemap

така повечето от вас вече сигурно са се сблъскали с проблема.Някои по късмет може и да са го избегнали но се оказа че инсталирането на basemap модула създава проблеми.

conda install –c conda-forge basemap - след като изпълните тази команда е много вероятно голяма част от другите ви пакети да се счупят.Защо защото инсталирането на горния модул променя много от dependencies и версии на неща в ide средата на анаконда в която работим. Какво можете да направите?

има 2 вариант conda update - -all -f или conda update anaconda -f .Сега в нета какво да използвате е почти еднавко има малко разлика в това кое update-ват и как .Но крайния резултат е същия. Сега защо се налага -f ако не го сложите,това ъпдейта наи-вероятно ще се прецака,защото някоя от връзките ще се наруши.Като кажете -f принуждавате conda насила да инсталира всичко.След това чакате колкото време трябва ще излязат някакви debug и тн да не ви плаши. Когато се върнете на C;'user\ в cmd сте готови.

Сега забавната част,дори така направен ъпдейта пак може да се счупи затова подкарвате jupyter notebook от cmd и гледате ако ви се счупи и не тръгне ще, покаже грешка  и общо взето ще покаже името на модула които липсва. При мен се случи че send2trash модулчето нещо се беше прецакало и се наложи да го инсталирам ръчно с pip install .... При вас може да се счупи нещо друго, но няма страшно просто слагате модула които се е изгубил. Дали ще го сложите глобално скрипта които е счупен или в папката на анаконда няма много значение и после пак тествате. И честито всичко работи може да почвате да се мъчите с quiz-a и лаба!

А и накрая да не забравя.може да се наложи няколко пъти да направите conda update-all -f  за да тръгне всичко :Д общо взето забавна работа :Д !

Тагове:
2
Data Science 20/01/2018 14:44:08
apetrov avatar apetrov 1 Точки

Здравейте, колеги,

Някой успял ли е да инсталира basemap  на Windows 7 professional 64 bit? На мен ми дава следното съобщение:

conda install -c conda-forge basemap
Solving environment: failed

PackagesNotFoundError: The following packages are not available from current channels:

  - conda-forge
  - -c

Current channels:

  - https://repo.continuum.io/pkgs/main/win-64
  - https://repo.continuum.io/pkgs/main/noarch
  - https://repo.continuum.io/pkgs/free/win-64
  - https://repo.continuum.io/pkgs/free/noarch
  - https://repo.continuum.io/pkgs/r/win-64
  - https://repo.continuum.io/pkgs/r/noarch
  - https://repo.continuum.io/pkgs/pro/win-64
  - https://repo.continuum.io/pkgs/pro/noarch
  - https://repo.continuum.io/pkgs/msys2/win-64
  - https://repo.continuum.io/pkgs/msys2/noarch

На друг компютър, с Windows 10, инсталацията минава без проблем, следвайки стъпките, които колегата Todor Stefanov  е описал (благодаря за описанието, спести ми доста време).

Поздрави,

 

Ангел

 

0
01/02/2018 23:08:50
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1276 Точки

ами при мен инсталацията мина на win 7 profesional service pack 2 64bit  но от 2 път.А иначе от това което виждам май нямаш conda като enviorment  variable и затова гърми така.

0
03/02/2018 09:10:06
apetrov avatar apetrov 1 Точки

Здравей,

Моят Windows 7 e със Servive Pack 1.

Какво означава да имам conda като enviroment variable?

Инсталацията е същата както на лаптопа с Windows 10, поне я инсталирах по въщия начин. На десятката мина по начина, по който го беше описал в първия си пост.

Четох в интернет, но не видях нещо, което да ми подскаже какъв е проблемът.

Поздрави,

Ангел

0