working with spatial data quiz and lab-настройки на модула за basemap
така повечето от вас вече сигурно са се сблъскали с проблема.Някои по късмет може и да са го избегнали но се оказа че инсталирането на basemap модула създава проблеми.
conda install –c conda-forge basemap - след като изпълните тази команда е много вероятно голяма част от другите ви пакети да се счупят.Защо защото инсталирането на горния модул променя много от dependencies и версии на неща в ide средата на анаконда в която работим. Какво можете да направите?
има 2 вариант conda update - -all -f или conda update anaconda -f .Сега в нета какво да използвате е почти еднавко има малко разлика в това кое update-ват и как .Но крайния резултат е същия. Сега защо се налага -f ако не го сложите,това ъпдейта наи-вероятно ще се прецака,защото някоя от връзките ще се наруши.Като кажете -f принуждавате conda насила да инсталира всичко.След това чакате колкото време трябва ще излязат някакви debug и тн да не ви плаши. Когато се върнете на C;'user\ в cmd сте готови.
Сега забавната част,дори така направен ъпдейта пак може да се счупи затова подкарвате jupyter notebook от cmd и гледате ако ви се счупи и не тръгне ще, покаже грешка и общо взето ще покаже името на модула които липсва. При мен се случи че send2trash модулчето нещо се беше прецакало и се наложи да го инсталирам ръчно с pip install .... При вас може да се счупи нещо друго, но няма страшно просто слагате модула които се е изгубил. Дали ще го сложите глобално скрипта които е счупен или в папката на анаконда няма много значение и после пак тествате. И честито всичко работи може да почвате да се мъчите с quiz-a и лаба!
А и накрая да не забравя.може да се наложи няколко пъти да направите conda update-all -f за да тръгне всичко :Д общо взето забавна работа :Д !
ами при мен инсталацията мина на win 7 profesional service pack 2 64bit но от 2 път.А иначе от това което виждам май нямаш conda като enviorment variable и затова гърми така.
Здравей,
Моят Windows 7 e със Servive Pack 1.
Какво означава да имам conda като enviroment variable?
Инсталацията е същата както на лаптопа с Windows 10, поне я инсталирах по въщия начин. На десятката мина по начина, по който го беше описал в първия си пост.
Четох в интернет, но не видях нещо, което да ми подскаже какъв е проблемът.
Поздрави,
Ангел