Качване в Judge-a
Здравейте,
Имам проблем при качването на домашно в judge-a. Излиза ми runtime error. Направих class-a си public и също премахнах namespace_воте, .NET Core, както се казваше в лекцията.
Compiled file is missing. Compiler output: Microsoft (R) Build Engine version 15.3.409.57025 for .NET Core Copyright (C) Microsoft Corporation. All rights reserved. CSC : error CS2001: Source file 'C:\Windows\TEMP\ExecutionStrategies\jlbxqtxv.f5u\UserProject\Properties\AssemblyInfo.cs' could not be found. [C:\Windows\TEMP\ExecutionStrategies\jlbxqtxv.f5u\UserProject\Defining_Classes.csproj]"
Дааа, без код трудно ще помогнем. :)
Е, няма как от кода да разберете коя стратегия избира в Judge преди да натисне Submit бутона
Не е задължително проблемът да е в стратегията.
Извинете ме за забавянето и неточността, нямах достъп до компютъра ми.
Eто кога: https://pastebin.com/pmWUyKuM
В Judge избирам стратегия .NET Core Project Tests (както каза момчето от лекцията).
Напиши си Person класа по този начин и ще тръгне:
Значи начина, по който съм го написал не е добър или просто Judge приема само този?
Начинът ти не просто не е добър, а е много грешен. Пропоръчвам ти отново да изгледаш лекцията за да ти се поизяснят нещата. Иначе от целият клас единствено полетата си ги написал, както трябва. Обикновено след полетата следват конструкторите. Конструкторите се пишат само с "access modifier (private, public и т.н.)" + името на класа + () (като в скобите може да имаш аргументи). В случая ти си написал метод, а не конструктор. Махни "void". Пропъртитата се пишат в PascalCase, т.е. "Age" и "Name". В пропъртитата трябва да имаш методите "get" и "set". Ако напишеш само "public string Name { get; set; }" - това ти прави автоматично поле отдолу и по никакъв начин не е вързано с полето "name". За това пропъртитата трябва да се разписват по начина, по който съм ти показал. Успех!
Благодаря! :)
Namespace винаги ли се маха когато sumbit в judge??