Професионална програма
Loading...
Sim0o0na avatar Sim0o0na Trainer 567 Точки

[Programming Basics] [Important Info] Онлайн приемен изпит - FAQ

Здравейте,

Ще се опитам да обобщя информацията, която Ви е нужна за да бъдете добре информирани относно двата онлайн изпита с цел изясняване на едни от най-често задаваните въпроси.

Онлайн теоретичен изпит
Какво представлява теоретичният изпит?
Теоретичният изпит се състои от 15 въпроса по изучавания материал, като за всеки въпрос има един или повече верни отговори. Времетраенето му е 30 минути, които се засичат от момента на влизане в изпита. 

Как се достъпва?
Теоретичният изпит се провежда в специализираната система на СофтУниhttps://quiz.softuni.bg/ . В нея се влиза с потребителското име и паролата от softuni.bg. 

Как се провежда?
Теоретичният изпит се провежда четвъртък и петък, в седмицата на практическия изпит. (Пример: ако практическия изпит е на 14.12 и 15.12, то теоретичния е на 12.12 и 13.12). Ще имате възможност да влезете в quiz системата и да направите изпита от 10 сутринта в четвъртък до 10 вечерта в петък

Какво да направя, ако получа системно съобщение, че не съм записан за изпита?
Можете да се обадите на информация чрез контактите в страница "Контакти" или да пишете мейл.

Онлайн практически изпит
Какво представлява практическият изпит?
От 7 Януари 2018 година, СофтУни стартира нова практика в курса, а именно провеждането на онлайн изпити. Тази изпитна форма е създадена, с цел да улесни студентите като им спестява организиране на пътуване (за курсисти от други градове) и им предоставя удобството да проведат изпита от вкъщи.

Какви задачи ще съдържа той?
Въпреки промяната в начина на провеждане, форматът на изпита се запазва. Той все още ще съдържа 6 задачи, всяка от които засяга основните теми от курса. Разликата в новият формат идва от техният подбор. Новият принцип се изявява в генерирането на различен за всеки студент изпитен вариант на случаен принцип сред някакъв набор от задачи. Всяка изпитна форма се генерира със същата трудност на задачите, но те могат да бъдат различни от нечии други.

Как се достъпва?
Изпитът няма парола. Той може да бъде достъпен от judge системата в категорията Programming Basics -> Exams. По време на изпита ще може да задавате въпроси в специално създадена за изпита стая в сайта sli.do, за която ще разберете от фейсбук групата. Няма да Ви бъде отговорено на въпроси, които изискват конкретно решение или нещо повече от насоки за решаване на дадена задача. Можете да се свържете със СофтУни и чрез други канали - телефон, мейл и т.н.Задаването за въпроси и постването на решения във фейсбук групата или фейсбук чата на курса е абсолютно забранено.

Какво да направя, ако получа системно съобщение, че не съм записан за изпита?
Можете да се обадите на информация чрез контактите в страница "Контакти", да пишете в обявената sli.do стая или да пишете мейл.

Как се провежда?
Предвидени са по 2 дати - събота и неделя от определения уикенд за курса. Можете да достъпите изпита от 10 сутринта в събота до 10 вечерта в неделя. Вашето време започва да тече от момента на влизане в контеста като разполагате с 4 часа. В случай на технически усложнения, за които вие сте отговорни - нестабилна интернет връзка в дома ви, повреда в компютъра и други, СофтУни не носи отговорност за възстановяване на времето Ви. То ще бъде удължено в случай на нередности от наша страна - проблеми със системата, сървърите, платформата и т.н.

Общи въпроси

Какво трябва да направя, когато сметна, че съм приключил/a?
Когато прецените, че сте готови с решаването на изпита, е нужно просто да излезете от системата, дори и да имате оставащо време.

Как се образува оценката?
Двата изпита носят различна тежест върху оценката:
Теоретичен изпит -  5% от финалната оценка.
Практически изпит -  90% от финалната оценка.
Предавани домашни в Judge -  5% от финалната оценка.
(За да получите пълен брой точки от домашни е нужно да сте решили всички задачи в категория Programming Basics -> PB Exercises в Judge системата.)

Кога ще излязат резултатите?
Резултатите след изпита ще бъдат обявени до срядата след определения изпитен уикенд. Те ще бъдат видими в секция "Обучения" във Вашия профил в системата на СофтУни. След като бъдат обявени ще получите мейл с повече информация за записването в Fundamentals Modulе.

За допълнителни въпроси, можете да пишете тук или да се свържете със СофтУни чрез тези контакти.

Тагове:
10
Programming Basics 18/02/2020 12:43:50 1
Sim0o0na:
За въпроси свържете се със СофтУни информация от посочените контакти в темата.
VasilValchanov avatar VasilValchanov 555 Точки

Предвиждат ли се онлайн изпити от други курсове, или е посилно само за Programming Basics?

0
Sim0o0na avatar Sim0o0na Trainer 567 Точки

Предстои да се уточнява. За момента можем да потвърдим само за този курс.

0
24/02/2018 13:42:24
svetoslav_0 avatar svetoslav_0 1007 Точки

Което предполагам няма да се реши преди 04 март? :D

0
Sim0o0na avatar Sim0o0na Trainer 567 Точки

Не, изпитите за тази дата ще са присъствени. 

0
BGftw97 avatar BGftw97 0 Точки

da popitam kak moga da se otipsha ot izpit 4e bez da iskam se zapisah za tozi v sofia vmesto online varianta 

0