[Homework] Java OOP Principles- 07. Problem - Mankind
https://www.dropbox.com/s/jgz32mcoxyth6cl/_07Mankind.zip?dl=0
Колеги трябва ми помощ отново :)
Минавам нулевия тест и 5ти, но останалите са Х.
https://www.dropbox.com/s/jgz32mcoxyth6cl/_07Mankind.zip?dl=0
Колеги трябва ми помощ отново :)
Минавам нулевия тест и 5ти, но останалите са Х.
Не успях да открия конкретен проблем в кода ти, но при толкова много фейлнали тестове, най-вероятно имаш по-генерален проблем. Провери си още въднъж стринговете за грешки, а за всеки случай добави и проверка за null входен параметър в сетърите (не помня дали имаше входни данни с липсващи елементи към тази задача).
В стринговете на ексепшъните не би трябвало да имам грешки, защото даже от теб ги копнах :)
Какво имаш впредвид за проверка за null? Нали правя проверка за дължина на стринга... ако беше null щеше да хвърли ексепшън проверката
Идеята ми беше, че ако някой от параметрите е null, при работа с него програмата ще хвърли NullPointerException, който ще бъде обработен по различен наичин. Сега си погледнах кода и нямам такива проверки, което означава, че броят елементи и типа им е винаги валиден в тестовете.
Забелязах, че сетърите ти се казват по друг начин. Пробвай да им сложиш дефолтните имена спрямо името на полето, което сетват, в случай, че ги проверяват с Reflection в Judge. Виж и дали access модифайърите на методите са като моите (понякога имa и такива тестове).
Ако пак не мине, пускай моето решение и давай нататък. Няма смисъл да се губи време за такива неща :)
Пак огледах всичко и пак не минава... проемних някой работи но файда, повече промени си е все едно да копна твойто... За съжаление не съм карал Java Advanced и материята си ми е нова и тъмна индия донякъде :D
Благодаря ти за отделеното време все пак !
Пак огледах всичко и пак не минава... промених някой работи но файда, повече промени си е все едно да копна твойто... За съжаление не съм карал Java Advanced и материята си ми е нова и тъмна индия донякъде :D
Благодаря ти за отделеното време все пак !