[Exam problems] Fundamentals Of Programming - Задача "Rainbow Raindrop"
Здравейте, от няколко часа се опитвам да реша задача № 2 от изпита на 21.01.2018 - "Rainbow raindrop" - но постигам 85 точки. Единственият грешен отговор е на тест № 1, чийто вход, за съжаление е скрит.
Решението ми е: https://pastebin.com/vKqRiKzK
Условията на изпитните задачи можете да видите от поста на delian1914 от съседната тема, а конкретно за тази задача е:
Моля, ако някой може, да ми каже какъв е тестът, на който дава грешен отговор, или в краен случай, каква ми е грешката в кода.
Весели празници!
Не е късно, благодаря ти. Бях зарязал задачата и щях да питам лектора, когато дайде лаба за масиви. С твоя "break;" и първият тест вече е верен. :)
Чудя се, откъде би могла да идва грешката, когато не прекъсвам вътрешния цикъл при принтиране на ред, и съответно игнорирам повече от една стойности на обема, присвоявайки им максимума за double? Вероятно при първия тест се получава така, че всички стойности в масива на обема стават с double.MaxValue, но цикълът продължава и, тъй като вече минималната стойност в масива съвпада с double.MaxValue, условието се изпълнява и някой от редовете се принтира повторно. Този случай пък ще се избегне, когато прекъснем вътрешния цикъл след всеки разпечатан ред и по този начин се изпълни проверката на външния цикъл.
Така ли е според теб?
Да, точно така е. Дебъг с:
2.0 0 222 0
1.0 0 222 0
End
И ще се види по-ясно.