PHP Calculator and Blog Problem (Symfony)
Здравейте колеги, имам следния проблем и при Калкулатора с PHP и при блога:
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
in vendor\symfony\symfony\src\Symfony\Component\Validator\Validator\RecursiveContextualValidator.php at line 712
Интересното е, че и при двете дава един и същи ред като грешен: 712 ред във vendor папката. Някакви идеи?
Сега като ме попита и проверих, незнайно защо на current project ми даваше 7.0... това ли е проблема и ако да отначало ли трябва да го направя?
Не. Кодът си е код. Можеш да изтеглиш от линка 7.1, да го инсталираш в нова папка (xampp71 например), и след това да зададеш на phpstorm да интерпретира през новата инсталация на xampp.
На мен интерператорът ми е 7.2.3, иначе отгоре беше 7.0 на PHP language level. Трябва на интерпетаторът да е 7.1 за да работи, така ли ?
Не знам коя версия на Symfony се изпозлва. Предполагам от 7 нагоре, до 7.2 всичко трябва да работи.
Сега инсталирах xampp 7.1 и ми дава нова грешка :D
An exception occured in driver: could not find driver
in vendor\doctrine\dbal\lib\Doctrine\DBAL\Driver\PDOConnection.php at line 47
И още 20 подобни грешки.
Нямам думи. Грешките, които ми дава са във файлове и папки, които не съм пипал, а са свалени на готово от word документа на упражненията. Следователно проблема е във версиите, явно нещо не правя както трябва :)