Задача Fitnes Card !!! Java Programing Basiscs PROBLEM !!!
Здравейте колеги,със скромните знания с който разполагам успях да напиша въпросната задача НО!!!
Джъдж ми дава 90 точки !!!
Всички тестове минават с изключение на един, опитах какво ли не, не дава и не дава тоя Джъдж.
Понеже се изчерпах а искам да разбера къде греша ще съм благодарен да споделите вашето мнение.
Благодаря предварително.
https://pastebin.com/EX4XYCHH
Супер ще огледам решението което си ми пратил.
За сега искам да свикна със if /elsA че двата метода ми идват повече.
Знам че би трябвало да е по лесно и скоро го мятам и него
Ами виж, не е задължително да ползваш switch, има програмисти с много години опит, които никога не го използват. Аз го ползвам, когато имам повече от 1 - 2 else if проверки, а също казват, че от гледна точка на производителност switch е малко по-бърз от стандартния if-else, но определено и с двата метода се постигат същите резултати накрая. Иначе нищо сложно не е, като го разпишеш няколко пъти и ще свикнеш.
О аз определено искам да го усвоя но за момента съм решавал с ИфЕлс повече задачи а още не се усещам уверен в това което правя, като свикна
и се науча с едното ще премина към другото за да мога да както теб да имам избор и да мога да преценям кое ще ми е по полезно в дадена задача.
Разгледах решението което си ми пратил, харесвами по изчистено и опростено изглежда така че определено ще ми е полезно когато започна да решавам със суйч.
Благодаря още веднъж, аз съм в онлайн форма на обучение и честно казано оценявам колко полезни биха ми били менторските срещи така че всеки отоговор във форума ми е ценен.