Проблем с IntelliJ IDEA
Изтеглих си IntelliJ, но като напиша даден код не ми дава run, изписва ми No SDK... С Windows 7 съм. Изтеглих си Java, но пак не става.
Моля, някой да помогне.
Изтеглих си IntelliJ, но като напиша даден код не ми дава run, изписва ми No SDK... С Windows 7 съм. Изтеглих си Java, но пак не става.
Моля, някой да помогне.
Пробвай да стартираш new Project после горе където пише No SDK отстрани има бутон New , натискаш там и търсиш папката в която си инсталирал SDK. И трябва да ти се появи в падащото меню, избираш там, която версия си свалил и трябва да е ок. А, ако вече имаш отворен проект отиваш на File -> Project Structure и там където пише Project SDK по същия начин с бутона New.
Благодаря, получи се ! Но сега имам друг проблем... направих първия проект най-лесния проверих го няколко пъти, всичко ми е изрядно, но като дам Run ми изписва, че е с 0 грешки, но пак не ми изкарва резултата и горе в дясно където пише Main има червено Х-че, освен това в Judge като го проверя ми изписва Compile time error, а го направих на Java code... Не знам какво да правя вече...
Може би не си добавил пакета, в който ти е Main класа. На първия ред в кода ти трябва да напишеш в кой пакет е класа. Това може да видиш, като в лявата част на екрана където пише Project и после следва дървовидната структора на папките и класовете. Намираш src папката в твоя проект и там трябва да ти е пакета, в който е класа main. После го добавяш в кода. Ето тук на скрийншота съм ти показал как - https://pasteboard.co/HoD3r0j.png
Успях ! Благодаря !
Да използвам темата, имам проблем с лиценза на IntelliJ. Свалих го от официалния сайт и си инсталирах Ultimate версията, с едномесечен срок на изпитване. След 4 дена този срок изтича. Опитвам се да се включа в безплатния вариант, но ми иска студентски и-мейл...
Ако преинсталирам, този път с версия, свалена от Вашия линк, дали ще се оправи?