Най-задълбочената програма по софтуерно инженерство в България
Loading...
darling98 avatar darling98 0 Точки

Front End Developer?

Здравейте, дълго търсих отговора на този въпрос, но не успях да намеря такъв или просто не съм попаднала на него. Интересува ме дали мога да запиша СофтУни, но само с фронт енд, без да уча C# или други back end езици? 

0
Въпроси за SoftUni
dkunev avatar dkunev SoftUni Team Moderator Forum Admin 512 Точки
Best Answer

Привет darling98,

За да може да се обучавате за Front-end developer, има няколко стъпки, през които трябва да преминете:

Задължителният курс Programming Basics (успешно преминаване на приемният изпит с оценка над 3.00. След това трябва да се включите в Tech Module (стартира през януари, май и септември), като първият курс е Programming Fundamentals (води се изцяло на C#). След като преминете успешно през Tech Module (Programming Fundamentals и Software Technologies, като Programming Fundamentals е задължителен за продължаване напред в професионален модул, Software Technologies е задължителен за издаването на диплома), може да запишете модул Front-End Development ( включва Web Fundamentals HTML5 и JS For Front-End). Следващият модул е JS Core (включва JS Fundamentals, JS Advanced, JS Applications). Финалният модул е JS Web (включва Node.Js/Express. Js Fundamentals, Angular 2, React JS Fundamentals

Не може да запишете модулите Front-End, JS Core и JS Web без да сте преминали успешно през Programming Basics и Programming Fundamentals. Може да видите допълнителна информация тук .

Поздрави,


 

1
abetterman avatar abetterman 21 Точки

Изчерпателен отговор, но мисля че може да се запише Front-End Development  като отворен курс и без да трябва 8-10 месеца да минаваш Programming Basics и Tech Module.

0
21/06/2018 13:55:37
dkunev avatar dkunev SoftUni Team Moderator Forum Admin 512 Точки

Привет abetterman,

Не може да го запише, тъй като този модул не фигурира като отворен. Той е от цялостната програма и може да се запишете единствено, след като се премине през Programming Fundamentals ( Tech Module). В годината се е случвало да се пуснат 2-та курса от модула, като отворени - HTML5 и JS for Front-End, но по различно време, с различен лектор и  т.н. В момента JS for Front-End фигурира и като отворен. 

 

0
abetterman avatar abetterman 21 Точки

Аз записах Web Fundamentals - HTML5 - май 2018 без да съм взел Programming Basics. Беше ми много лесно в Programming Basicsи и исках да запиша още курсове, за да се обуча по-бързо. Видях курса по HTML5 като отворен и че го има във всяка еднo от четирите професионални направления във СофтУни и реших да го запиша. Мисля направо да го продължа и с JS for Front-End - един след друг са и от един и същи лектор. И всъщност сега виждам, че отворения курс е еднакъв със затворения.

0
21/06/2018 17:29:09
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1281 Точки

е това са css i html глупости нормално е да е лесно. А и дори да изкараш един курс достъпен като свободен после в професионалните няма как да влезеш ако не си изкарал предишните :Д  колежката като цяло пита за професионалното направление. Иначе ако си изкарал някоя професия примерно както аз съм почти на края на с#  dev свободните са айляк да закачиш нещо допълнително ако ти трябва като инфо или за работата.

-1
abetterman avatar abetterman 21 Точки

Да въпроса е darling98 дали иска да понаучи нещо допълнително и само за Front End, тогава отворените курсове са подходящи, за да не трябва да минава цялата програма в рамките на година и половина.

Но ако започва от начало или иска да знае всичко в детайли - тогава си започва от начало с Programming Basics и чак след 8-10 месеца ще учи за Front End.

0
21/06/2018 17:21:34
AquaRush avatar AquaRush 66 Точки

Здравейте,

Колегата - dkunev, визираше специфично модулът Front-End Development, който не може да бъде записан (целият професионален модул съдържащ двата курса, които са също така и отворени), след като е от вътрешната програма, съответно, ако някой курсист реши да запише двата курса, ще му излизат в отворени курсове под името Web Fundamentals - HTML5 & JavaScript For Front-End, докато при целият модул, той ще се визуализира над Софтуерно Инженерство под името Front-End Development, курсист, който не е от вътрешната програма може да запише и двата курса от модула, след като са отворени без никакви проблеми.

Поздрави,

Георги

0
22/06/2018 09:45:05