Проблем с Visual
Здравейте,
Не знам какво стана, но имам проблем с Visula Stutio. програмата се приема от Jugde, но не тръгва на моята програма. Ето го решението на задача ми
namespace _08.TriangleArea
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
double a = Double.Parse(Console.ReadLine());
double h = Double.Parse(Console.ReadLine());
Double area = a * h / 2;
Console.WriteLine("Triangle area = " + Math.Round(area, 2));
}
}
}
И когато напиша дробно число ми излиза грешка например при вход 2,3 излиза
Unhandled Exception: System.FormatException: Input string was not tn a correct format.
at System.Number.ParseDouble<String value, NumberStyle options, NumberFormat Info numfmt>
at System.Double.Parse<String s>
at _08.TriangleArea.Program.Main...............................
Извинявай,
но не разбирам какво да направя, опитах с "," и с "." но не се полувача.
аз ли съм направила нещо не разбирам. От скоро работя с Visual и гледам лекциите и не съм много наясно :)
Пробвай така double a = Double.Parse(Console.ReadLine(), CultureInfo.InvariantCulture );
Пълни глупости .. оправи си регионалните настройки на компютъра с demiliter . И всичко ще е ок
Къде са тези настройки :) преди нямах проблем изведнъж започна не знам дали не съм направила нещо аз?
StelaChilikova,
Проблема може да е от настройките на компютъра -
------ при някои компютри дробното число се въвежда чрез десетична точка (3.13)
------ при други - с десетична запетая (3,13)
Това е проблема 100%
Поздрави!
Здравейте,
опитах с различни варианти точка запетая, но не се получи. Къде да видя тези настройки?
Отиваш си в command panel-a на windows от там на regional settings си слагаш demilieter-a да е точка. Сега в момента просто . Ти е ок в vs но на конзолата дава грешка и обратното.. честно не знам ккво ви учат виче но това първо се показва още на първата лекция тея неща който предлагат колегите не вършат работа и само допълнително ще натижават в кода в бъдеще има генерално решение.