Въпрос относно условие на задача от Programming Basics Online Exam - 7 and 8 July 2018
Става въпрос за задачата: Special Car Numbers
Първо, понеже заглавието е подвеждащо - не питам нищо свързано с решението на задачата.
Добър ден на всички,
Това е първият ми пост в този форум и се надявам да съм уцелил мястото. Както споменах по-горе не питам за решение на задачата, наясно съм, че тя е част от изпита, и че изпитът все още тече. Искам да попитам друго обаче - в judge са предоставени 2 файла за условието. Защо 2-та файла са различни? В Word файла някои от условията на задачата липсват, както и примерния изход на задачата също е грешен (липсват комбинации, които се изискват в judge). Заради тази разлика загубих 1 час докато не реших на края да видя и .pdf файла и се оказа, че в .pdf файла липсващото условие, заради което решението ми не беше вярно, бе налице. С малко късмет успях да я оправя в последните 3-4 минути от теста, но според мен това е недопустимо. Реших да отворя word файла и с по-стара версия на Word, и даже с Gdocs и резултатът винаги беше същия - част от условието липсва.
Та, обратно към въпроса - каква е причината условията да са различни? Това е объркващо и сигурно е коствало задачата на доста от хората. Предполагах, че има отговарящи, които преглеждат условията преди началото на изпита...
А иначе до всички, които все още не са приключили изпита, или в момента го решават - ако ви се падне задачата Special Car Numbers използвайте условието от .pdf файла, тък като няма да успеете да я решите с word файла.
За съжаление не мога тъй като Practice Mode-а е изключен за изпита и не мога да отворя страницата със задачата и условието.